Què fem a l’ambient de construccions?

L’ambient de construccions té com a objectiu desenvolupar la creativitat i la imaginació dels infants col·laborant, jugant i compartint experiències amb alumnes de tot el cicle d’infantil.

I és que a l’ambient de construccions les nenes i els nens fan d’arquitectes i treballen, en gran part, molts conceptes relacionats amb l’àmbit matemàtic (mides, formes geomètriques, seriacions, comparacions…) d’una manera lúdica i pràctica. Amb la construcció i manipulació de diferents materials els infants poden fer les seves creacions individuals o en grup.

Als diferents microespais oferim diversitat de materials i propostes que estimulen l’infant a crear, investigar i actuar de manera autònoma.

Dins les diferents propostes que hem ofert fins ara trobem:

  • Les grans construccions amb blocs de cartró de diferents formes que ens van portar els Reis i que han donat molt de si per crear, investigar i gaudir.
  • L’arc de Sant Martí de fusta que sorprèn per com deixen volar la imaginació els infants.
  • Els Legos, que son una de les grans estrelles de l’ambient i que fomenten molt la col·laboració internivells i que permet als petits observar i imitar als grans (és súper divertit observar l’expressió dels petits en veure les creacions dels experts de P5).
  • Les fustetes de colors a la que la canalla troba moltes més utilitats que les proposades.
  • El cercle cromàtic, que de normal els presenta certes dificultats que propicien la col·laboració per buscar solucions.

A tots els microespais troben propostes i exemples, però els infants treballen amb llibertat i amplien gratament les propostes ofertes.

I és que l’ambient de construccions, com tots els altres, permet treballar de manera autònoma, relaxada, a cada ritme individual i segons els seus interessos.

Amb les fotos podreu veure plasmat el que hem intentat explicar: canalla que aprèn gaudint i mestra sorpresa!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>