Què fem a l’ambient artístic?

A l’ambient artístic els infants tenen l’oportunitat de crear, construir, pintar, retallar, modelar, dibuixar… pel simple plaer, per gaudir, per poder manifestar plàsticament les seves emocions, sensacions…, de manera individual i personal. Ells són els verdaders artistes encara que també tenen la possibilitat de compartir aquesta experiència amb el altres i crear conjuntament amb tot el que això suposa: tenir un objectiu comú, posar-se d’acord en com ho faran, amb quins materials…, afavorint la cooperació i les relacions personals amb els iguals.

Quan venen a aquest ambient, els infants troben molts materials distribuïts en diferents microespais que els permeten fer les seves creacions, tenint tot el temps que necessiten amb la possibilitat de tornar  en un altre moment per acabar.

Els microespais dels que han gaudit fins ara són els següents:

  • Pintura amb les diferents variants:

-pintar al cavallet de manera individual.

-pintura en paper d’embalar on hi ha l’opció de fer-ho de manera individual o en grup.

-pintura per fer estampació amb diferents materials.

  • Aquarel·les amb l’opció de realitzar la proposta de manera individual i/o col·lectiva.
  • Ceres amb l’opció de realitzar la proposta de manera individual i/o col·lectiva.
  • Creació on poden trobar diferents materials (tubs de paper de cuina, w.c., diferents tipus de papers de colors, cartolines, gomets, llanes, roba, …) per fer les seves pròpies manualitats.
  • Modelatge amb plastilina, fang.
  • Dibuix lliure.
  • Dibuix amb model.
  • Biblioteca d’art.

No hi ha cap intenció en que siguin uns copiadors nats, que facin rèpliques el més exactes possibles dels models donats. Allí poden trobar diverses propostes  per triar i ser totalment lliures per fer les seves creacions. Volem que els nostres infants es sentin segurs i orgullosos de les seves produccions.

També tenen la possibilitat d’anar coneixent diferents artistes, alguns treballats a nivell d’aula i d’altres que poden descobrir consultant al microespai de la biblioteca de l’artista o per veure exposades obres i altres informacions que poden ser del seu interès.

En aquest ambient tots i totes som uns grans artistes!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>