Colònies a Esterri d’Àneu

La passada setmana que comprèn des del dilluns 12 al divendres 16 de març, els dos grups de sisè vam anar a Esterri d’Àneu, on, entre moltes altres activitats, vam aproximar-nos a la realitat d’aquelles terres. Enguany ho vam fer tot seguint el fil conductor de l’ós bru del Pirineu.

Podem dir que ha estat una descoberta contínua que va començar ja des de l’escola mateix: vam rebre la notícia de l’avistament d’un ós a tocar del poble. La nostra feina va començar analitzant-ne els testimonis que ens van fer arribar des del CdA.

Un cop allà us fem un breu llistat de les activitats programades (us les posem en el mateix ordre en què les vam fer):

– el paisatge de l’ós

– la casa-museu de l’ós

– taller de petjades

– visita al Parc Nacional d’Aigüestortes i estany de Sant Maurici

– estudi del riu de Son (físic, químic i biològic)

– taller estirant el fil (usos de la llana i el fil)

– vida domèstica a casa Gassia (casa antiga pallaresa).

A més, vam tenir temps (i ganes!) de fer dos tallers després del sopar del segon i tercer dies (astronomia i pintant en la foscor) i, com no, la inigualable festa de comiat, amb tot el glamur i més que us pugueu imaginar.

Us podem assegurar que l’estada va ser profitosa (vam aprendre moltes coses en un entorn tan llunyà i diferent com el nostre), divertida (baixades amb trineu a la neu, balls impossibles, corredisses entre habitacions,…) i cansada (la tornada en autobús va ser totalment silenciosa).

Ara ja només ens queda acabar de fer unes conclusions sobre si creiem que el testimoni del Manelet (així es deia la persona que assegurava haver vist l’ós) és creïble o no. Nosaltres hem indagat a la premsa i hem aconseguit un parell de notícies que ens poden acabar de decidir. En fi, hem estat investigadors/es per uns dies.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>