Certamen de lectura en veu alta

Enguany l’escola Salvador Espriu participem en el XIV Certamen Nacional Infantil i Juvenil de Lectura en Veu Alta, que organitza la Fundació Enciclopèdia Catalana i el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

Per aquest motiu el passat divendres 16 de febrer, es va celebrar al Casino Municipal de Roda de Berà, la fase interna de centre, amb l’objectiu de seleccionar els nostres representants pels quarts de final que es celebrarà a Tarragona. Els i les alumnes que van llegir en aquesta fase interna, ja havien passat per una fase prèvia feta a les aules de les que havien sortit escollits com els millors lectors en veu alta de la seva classe.

De la categoria grumets vermells (lectors i lectores de 8 a 10 anys) l’Adam el Abra, el Mario Carrasco, l’Asmae Cherouit i la Paulina Santamaria van llegir un fragment del llibre Per un plat de macarrons, de l’escriptora Mercè Canela.  De la categoria grumets verds (lectors i lectores de 10 a 12 anys) la Júlia Espigares, l’Aitana Cano, la Nadia Polo i la Claudia Fuster un fragment del llibre La tribu dels Zippoli, de l’escriptor David Nel·lo.  I per acabar la lectora de la categoria timoners la Marija Krasovska (lectors i lectores nouvinguts de CS) va llegir un fragment del llibre Dràcula de l’escriptor ​Bram Stoker.

El jurat, compost per 3 membres de la comunitat escolar, la Sra. Cèlia Treserres, regidora d’ensenyament de l’Ajuntament de Roda de Berà, el Sr. Jordi Peidró, president de l’AMPA i la Sra. Sara Miquel, membre de la comissió de la biblioteca escolar van valorar la dicció, el ritme i la interpretació del text dels participants. La tasca del jurat va ser complicada ja que els lectors i lectores tenien un nivell molt alt.

Finalment el 3 finalistes que ens representaran a la fase dels quarts de final que es celebrarà el proper 4 de març al Caixa Fòrum de Tarragona són: de la categoria grumets vermells L’Asmae Cherouit, de la dels grumets verds la Claudia Fuster i de la dels timoners la Marija Krasovska.

Moltes gràcies a tots i a totes per participar! Bona lectura i us desitgem molta sort a la propera fase del Certamen!

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>