Contaminació de l’aire. Recomanacions per la població!

Bona tarda, 

El dia 22 de febrer de 2016 es van produir superacions del valor de referència diari de PM10 de 80 μg/m³ a 10 estacions de Catalunya. Atès que el principal motiu d’aquests nivells és la presència de pols del Sàhara, aquestes superacions es distribueixen per tot el territori de Catalunya.

En aquest context la Direcció General de Qualitat Ambiental ha declarat episodi ambiental de contaminació per PM10. El seguiment de l’evolució d’aquesta situació es farà diàriament amb la informació que proporcionen els models de dispersió de contaminants a 48 hores.

Les recomanacions a la població consensuades amb el departament de Salut són:

1) Recomanacions per a persones sensibles a la contaminació:

–       Restringir els seus moviments i, en la mesura del possible, limitar caminar pel carrer amb nens petits i fer jocs a l’aire lliure.

–       No fumar i evitar els llocs on freqüentment es fuma.

–       Evitar l’exercici físic a l’aire lliure.

–       Consultar al metge l’aparició o empitjorament dels símptomes respiratoris o cardíacs (dificultat per respirar, palpitacions…).
2) Recomanacions per a tota la població:

–        Estar atents i contribuir al compliment de les recomanacions per a les persones sensibles.

–        Evitar l’esport intensiu a l’aire lliure.

–        Consultar al metge quan s’iniciïn símptomes respiratoris o cardíacs.

–        Si és possible, realitzar els trajectes a peu o amb bicicleta escollint carrers poc freqüentats pel trànsit.

La resolució de la Direcció General de Qualitat Ambiental també estableix que en l’àmbit municipal caldrà aplicar les accions establertes per reduir l’emissió de partícules en suspensió PM10 i restringir les operacions que generen contaminants de ciutat en les obres públiques o incrementar el reg dels carrers.

 Gràcies per la vostra col·laboració.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>