MANTENIM VIVA LA TRADICIÓ DEL PESSEBRE

El Guifré tot orgullós ens  porta una nota, escrita per ell,  on ens convida a tot els tres nivells del cicle d’infantil a anar al jardí de cada seva per admirar el pessebre que la família ha muntat sota el porxo de l’entrada.

Il·lusionats, en dies i moments diferents, els tres grups hem visitat aquest bonic diorama que representa varies escenes  del naixement de Jesús.

Estable de Suro, la cova dels pastorets, sorra, molsa, floretes, pedretes, bastons, un hort, una font que brolla, un riu amb salts d’aigua, el símbol emblemàtic de la cova de l’Espluga, les figuretes de tota mena, el pixaner, el caganer i la caverna de l’avern dels dimonis on les olles del Pere Botero escalfen tot l’infern ……  no hi falta cap detall.

Tots hem quedat bocabadats de les dimensions i de l’ambientació nadalenca d’aquest gran pessebre. Les llumetes, més la música de fons, juntament amb el descobrir personatges i situacions ens ha fet gaudir plenament d’aquesta tradició tan arrelada a la nostra terra.

Us agraïm la vostra amable invitació que ens ha ajudat a donar valor a aquest costum i ens ha fet reflexionar sobre les escenes representades. Gràcies per haver-ho compartir amb nosaltres.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>