NADAL ARREU DEL MÓN

La mestra de religió, la Mercè, ens ha proposat un projecte per treballar les diferents maneres de celebrar el Nadal arreu del món.

Per començar vam fer una activitat en gran grup que consistia en localitzar al mapa del món diferents països de la proposta i ens vam fixar en la diferència climàtica que hi ha entre l’hemisferi nord i l’hemisferi sud, fet que fa que hi hagi multitud de països que el celebren en màniga curta i que puguin anar a la platja. Vam trobar divertit que hi ha fotos a la xarxa de llocs dels països del sud on es veu gent a la platja vestits de Pare Noel i fan ninots de sorra en lloc de neu.

Vam fer grups de treball, ens vam repartir diferents països de tots dos hemisferis i ens vam posar a fer recerca per l’ordinador. 

Després tocava presentar el treball davant de tota la classe, fet que ens va fer posar força nerviosos i nervioses, però ho vam fer d’allò més bé. Tot i això escoltar poesies i escoltar cançons d’arreu del món, fet que és una cosa ben estranya, ens va semblar molt curiós i emocionant. El que més ens va cridar l’atenció, per exemple, va ser que a Itàlia mengen llenties per cap d’any, que al Japó celebren el dia dels enamorats, que al Brasil encenen espelmes i llencen al mar petits vaixells plens de flors i regals i que l’any nou a l’Índia comença el nostre 20 d’abril. 

Tot el que hem descobert ens ha semblat molt interessant, fins i tot una companya ens ha exposat una festa típica del seu país d’origen i de dues companyes més, el Marroc.

Alumnes de cinquè

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>