Vacances Setmana Santa!!!

Estimades Famílies de la ZER,

En nom de tota la Comunitat Educativa de la ZER, us volem desitjar que tingueu:

Dir-vos que avui marxem de vacances de Setmana Santa, esperem que gaudiu molt d’aquests dies de descans, que recarregueu energia positiva i que gaudiu fent activitats plegats.

Nosaltres, també anem a descansar per a poder encarar l’últim trimestre del curs amb ganes i il·lusió!

Us recomanem que no deixeu de seguir les mesures i normes establertes per aquests dies.

Ens tornem a veure el dia 6 d’abril a l’hora habitual a cada un dels centres de la ZER.

Una abraçada virtual,

L’Equip Docent de la ZER Espernallac!!!

Bones vacances de Setmana Santa!
¡Felices Vacaciones de Semana Santa!
Happy Easter Holidays!

Projecte Interdisciplinari – E. Ramon Gombal

Projecte Interdisciplinari “Coneixem el nostre entorn”

A l’Escola Ramon Gombal durant aquestes últimes setmanes tots els grups de l’Escola han realitzat activitats amb l’objectiu de conèixer una mica més el nostre municipi i el nostre entorn, dins del marc del projecte interdisciplinari “Coneixem l’Entorn de Penelles”.

A continuació, us deixem un recull d’imatges de les activitats i us expliquem les activitats programades que hem dut a terme:

El grup de la Llar d’Infants van participar amb la resta d’escola, el divendres a la tarda al camp de futbol, on es van desenvolupar un munt de jocs en relació al projecte. Es van divertir molt i s’ho van passar d’allò més bé.

El grup d’Educació Infantil i de Cicle Inicial, el dilluns 22 de març de 2021, van poder gaudir de l’ofici de ramader tot visitant una granja de vedells. El dijous al mati, van fer activitats a la classe, van posar a la pràctica la ubicació sobre un plànol del poble i, per la tarda, van poder fer un taller d’artística tot pintant amb xocolata. Per acabar, el divendres al matí, van desenvolupar una gimcana pel poble, a través d’unes pistes que havien d’anar trobant en diferents racons emblemàtics de Penelles i, per la tarda, també ens vam sumar als jocs que es van desenvolupar al camp de futbol.

El grup de Cicle Mitjà i Cicle Superior, dijous van dur a terme un taller d’investigació sobre el nostre entorn i amb la informació que van anar trobant van elaborar uns fantàstics lapbooks. Mireu al recull de fotografies, lo bonics que ens van quedar. Per acabar, el divendres, dia 26 de març de 2021, van anar caminant fins a Rocafinestres, que forma part del terme municipal de Penelles i, per la tarda, vam poder gaudir d’una ruta pel Gar-Gar i així poder gaudir dels murals que hi ha pintats per tot Penelles. Així va ser una forma d’aproximar-nos a l’art del nostre municipi!!!

Ha estat un bon projecte i ens ha ajudat a aproximar-nos amb allò que tenim més a prop i que a vegades no hi parem tanta atenció.

Atentament,

L’Equip Docent de la ZER Espernallac!!!

Projecte Interdisciplinari – E. Sant Bartomeu

Projecte Interdisciplinari “Coneixem el nostre entorn”

A l’Escola Sant Bartomeu durant aquestes últimes setmanes tots els grups de l’Escola han realitzat activitats amb l’objectiu de conèixer una mica més el nostre municipi i el nostre entorn, dins del marc del projecte interdisciplinari “Coneixem l’Entorn de Bellmunt d’Urgell”.

A continuació, us deixem un recull d’imatges de les activitats i us expliquem les activitats programades que hem dut a terme:

El grup de la Llar d’Infants van participar amb la descoberta dels diferents oficis, van dur a terme l’activitat pintem amb la xocolata i van acabar amb la sortida de l’últim dia del trimestre.

El grup d’Educació Infantil i de Cicle Inicial van descobrir els oficis de la terrissaire i de la modista. A més a més, a l’aula vam fer una aproximació a l’ofici de pagès i, per tant, vam poder conèixer alguns dels oficis que hi ha actualment a Bellmunt d’Urgell. Un altre dia, com també ho va fer l’alumnat de la Llar, vam experimentar amb un aliment molt dolç, la xocolata i ens ho vam passar molt bé pintant amb aquest ingredient. Per acabar, vam gaudir de la sortida per tancar el 2n trimestre i, per la tarda, vam gaudir d’un taller artístic a la nostra aula de la classe.

El grup de Primària, vam iniciar el projecte duent a terme un debat per escollir quines informacions recolliríem del municipi i per quin motiu les triavem. Una vegada escollides el propi alumnat va recollir fotografies del municipi i diferent informació, a més a més, de consultar llocs web on podíem extreure informació del poble que treballàvem. Afegir que alguna família també va dur a terme alguna col·laboració tot aportant documentació i/o notícies rellevants del municipi. Una vegada recollida tota la informació, vam acordar quina informació era la més important i la vam recollir en un tríptic, el qual cada alumne/a es va poder endur imprès. També vam preparar una descripció del lloc preferit de cadascú i la vam enregistrar en vídeo. A més a més, us volem exposar que vam acompanyar als grups de la Llar, d’Educació Infantil i Cicle Inicial a conèixer els diferents oficis que hi ha a Bellmunt d’Urgell. Per acabar, el divendres, al matí, vam anar de sortida a La Font Amarga i a les Trinxeres del Tossal i ens ho vam passar molt bé descobrint els fets històrics del nostre entorn. També vam aprofitar per ser una mica més cívics i recollir totes les deixalles que anàvem trobant pel camí. A més a més, vam poder gaudir d’un joc fet amb codis QR que vam anar descobrint en aquell indret i, per la tarda, vam acabar duent a terme un taller artístic a la nostra aula de la classe.

Ha estat un bon projecte i ens ha ajudat a aproximar-nos amb allò que tenim més a prop i que a vegades no hi parem tanta atenció.

Una salutació cordial,

L’Equip Docent de la ZER Espernallac!!!

Projecte Interdisciplinari – E. El Terrall

Projecte Interdisciplinari “Coneixem el nostre entorn”

A l’Escola El Terrall durant aquestes últimes setmanes tots els cicles han realitzat activitats amb l’objectiu de conèixer una mica més el nostre municipi i el nostre entorn, dins del marc del projecte interdisciplinari “Coneixem l’Entorn de Castellserà”.

A continuació, us deixem un recull d’imatges de les activitats i us expliquem les activitats programades que hem dut a terme:

El grup de cicle inicial, el dia 15 de març, va fer recorregut per la localitat seguint un itinerari marcat en el plànol del poble amb l’objectiu de visitar els espais/monuments més emblemàtics, que prèviament havien treballat en l’àmbit de coneixement del medi. Durant el recorregut els nens i nenes van haver d’orientar-se en el plànol de la localitat per tal de seguir el camí marcat. Un cop arribats a cada espai emblemàtic feien una parada per recordar tot el que havien après sobre aquell monument en concret.

El dies següents, a l’escola van elaborar una auca amb dibuixos i rodolins i van aprendre la cançó “Què serà, què serà Castellserà”.

Les nenes i els nens d’educació infantil, el dia 24 de març, van fer un recorregut per la localitat per descobrir els oficis del nostre poble. Van passar per les botigues, l’Ajuntament, el consultori, el gimnàs…. mentre anaven parlant i descobrint la feina de les persones que treballen a cada espai.

El dia 25 de març els i les alumnes de cicle superior van fer una sortida sostenible i molt productiva al “pantano“ de la nostra localitat, van ampliar continguts curriculars sobre els ecosistemes del nostre entorn gràcies als agents rurals i van fer una lectura sobre una guia d’ocells. Durant la sortida es va aprofitar per potenciar l’esperit crític, a causa de l’estat del nostre entorn i es va realitzar una petita assemblea per intentar solucionar aquest problema. Tots i totes es van mostrar molt motivats i conscienciats amb el medi ambient!!!

Finalment, el grup de cicle mitjà, el dia 26 de març, va fer una caminada fins a la masia d’En Pere amb l’objectiu d’observar el paisatge agrícola, tan característic del nostre entorn i de la nostra comarca, observar el sectors de producció i els elements de relleu que rodegen el nostre municipi, i treballar els punts cardinals i l’orientació amb brúixoles.

Ha estat un bon projecte i ens ha ajudat a aproximar-nos amb allò que tenim més a prop i que a vegades no hi parem tanta atenció.

Fins aviat,

L’Equip Docent de la ZER Espernallac!!!

Jornada atlètica 2021!!!

Estimades Famílies de la ZER,

Durant aquest 2n trimestre, en l’àmbit d’Educació Física, els i les alumnes de Cicle Mitjà i de Cicle Superior de la nostra ZER hem estat treballant l’atletisme. Hem practicat diferents modalitats d’aquest esport: salts (d’alçada i de llargada), llançaments (de disc, de pes i de javelina) i les curses (de relleus, de velocitat, de llarga distància i de tanques).

A continuació, us deixem amb el recull d’imatges que va donar de sí el dia de la jornada:

Des d’aquestes línies volem agrair als Ajuntaments de Castellserà, Penelles i Bellmunt per cedir-nos les seves instal·lacions per poder dur a terme aquesta jornada. A més a més, també volem agrair a la docent especialista d’aquest àmbit per l’organització i fer possible aquesta jornada.

Per concloure, exposar-vos que cada escola va celebrar una jornada atlètica on tots i totes van realitzar les diferents proves atlètiques en la zona esportiva de les respectives poblacions.

Esperem que gaudiu veient l’alumnat duent a terme una pràctica esportiva saludable!!!

Atentament,

L’Equip Docent de la ZER Espernallac!!!

Carnaval 2021!!!

Estimades Famílies de la ZER,

Com cada any quan arriba el mes de febrer, arriba la festa i la xerinola i es per això que hem seguit amb la celebració del Carnaval. L’alumnat ha gaudit d’allò més i s’ho ha passat genial tot complint les consignes que ens va deixar dia a dia. A continuació podeu veure un resum de totes les escoles del que ha donat de sí  les consignes:

El dia 12 de febrer de 2021 vam celebrar el Carnaval als tres centres de la ZER i es per això que us deixem un resum de cada un d’ells:

Escola El Terrall

A l’Escola El Terrall ho van celebrar de la següent forma:

 • A Educació Infantil, s’han fet unes màscares molt divertides i s’han posat uns collarets de macarrons que ells i elles mateixos/es han pintat. I per acabar, la festa un gran mural amb les lletres i molt de confeti per ballar.
 • A Cicle Inicial, han fet unes màscares amb molt color i unes maraques per ballar sense parar!
 • A Cicle Mitjà han viatjat al fons del mar. Han fet un cranc molt bonic amb cartolina, neteja-pipes i boles de color negre.
 • Finalment, l’alumnat de Cicle Superior han dedicat la setmana de Carnaval per confeccionar unes màscares molt originals amb materials reciclats i unes oueres, a més a més hi han afegit plomes, pintura i neteja-pipes. Aquests motius d’animals i de fantasia no us recorden al carnaval de Venècia?

A continuació podeu veure com ho han celebrat i què bé s’ho han passat:

Escola Ramon Gombal

A l’Escola Ramon Gombal ho van celebrar de la següent forma:

 • A Educació Infantil van fer unes màscares d’uns animalets molt simpàtics i també vam confeccionar uns collarets amb pasta de colors.
 • A Cicle Inicial van treure la capsa de les disfresses, van jugar a disfressar-se i van fer un taller d’unes maraques que van poder fer sonar amb molt de ritme.
 • A Cicle Mitjà i Cicle Superior, van lluir les màscares que van elaborar-se i van fer una desfilada a l’aula, semblava una passarel·la d’un gran Carnaval.

Podeu observar el recull d’imatges que hi ha a continuació:

Escola Sant Bartomeu

A l’Escola Sant Bartomeu ho van celebrar de la següent forma, tot rebent a la Reina de Carnestoltes:

 • A Educació Infantil han construït unes màscares de diferents animals i també han fet el taller de collarets de pasta. Han quedat ben decorats!!!
 • A Cicle Mitjà, s’han disfressat d’uns animals molts simpàtics del mar, eren uns crancs molt divertits.
 • A Cicle Superior, va fer una màscara amb material reciclat i han quedat ben originals.

A continuació, podeu observar la pinzellada d’imatges que vam recollir:

Com ja veieu, ha estat una setmana on la gresca i la disbauxa, però ara ens toca tornar de nou a treballar la concentració i a treballar de valent fins a arribar a final del trimestre.

A reveure,

L’Equip Docent de la ZER Espernallac!!!

Arriben les consignes de Carnaval!!!

Estimades Famílies de la ZER,

Us informem que ja ens han arribat els Carnestoltes a les diferents ZER’s, així com ja us deureu imaginar ha arribat la festa de l’alegria i la disbauxa. Tot i això, no han vingut sols sinó que també ens han portat el manifest que hem llegit plegats i, a més a més, també hi hem trobat les consignes. A continuació, us les deixem perquè també les conegueu:

DILLUNS

Arribada del rei Carnestoltes

DIMARTS

DIMECRES

DIJOUS

DIVENDRES

Espero que les pugueu complir i us ho passeu molt bé!!!

A reveure,

L’Equip Docent de la ZER Espernallac!!!

Dia de la Internet Segura

Estimades Famílies de la ZER,

Us informem que el proper 9 de febrer de 2021 es celebra el Dia de la Internet Segura 2021.

Aquesta cita d’àmbit mundial té com a objectius:

 • Promoure un ús responsable, respectuós, crític i creatiu de les noves tecnologies
 • Aconseguir entre tots els actors socials i polítics una Internet millor per a tothom.  difondre una Internet millor, segura i respectuosa per a tothom.
 • Ajudar els docents i treballadors socials en la tasca pedagògica d’explicar Internet.

Aquests curs s’han organitzat uns tallers per part de l’Institut Nacional de Ciberseguretat (INCIBE) per tractar els diferents temàtiques a nivell de la identitat digital i de la seguretat digital. A continuació us deixem uns recursos enllaçats per si ho voleu treballar amb els vostres fills/es.

ENLLAÇ A LA PÀGINA WEB GENERAL

Recursos per l’alumnat de 5 a 8 anys

Recursos per l’alumnat de 9 a 14 anys

Esperem que us puguin ser útils i que ho pugueu aprofitar i compartir amb els vostres fills/es.

Atentament,

ZER Espernallac!!!

DENIP 2021!!!

Estimades Famílies de la ZER,

A continuació us deixo el resum del Dia Escolar de la No-Violència i la PAU (DENIP 2021) que vam duu a terme als diferents centres de la nostra ZER el divendres 29 de gener de 2021:

Escola El Terrall

L’alumnat de l’Escola El Terrall vam realitzar activitats per celebrar el dia de la Pau. Aquest any, degut a les circumstàncies, cada cicle ha organitzat unes activitats per separat per conscienciar als seus alumnes:

 • L’alumnat d’Educació Infantil van interpretar la cançó “Where is the love?” amb gests, imitant el vídeo que ens proposava la companyia Batucado i a continuació vam fer un mural plasmant les nostres mans blanques i composant la paraula PAU en diversos idiomes. Ha quedat molt bonic!
 • L’alumnat de Cicle Inicial han treballat la cançó “Imagine” de John Lenon. Han fet un dibuix individual i un mural entre tots i totes, després de reflexionar sobre com voldríem el món a partir d’aquesta cançó.
 • L’alumnat de Cicle Mitjà aprofitant que treballen la poesia, han llegit poemes de la Pau i han visualitzat curtmetratges per fer reflexionar als infants. Per acabar la setmana hem escrit un desig dins d’un colom blanc de la Pau que ens hem endut cap a casa. Per cert, molts han desitjat que s’acabés d’una vegada el covid-19 per viure més en pau.
 • L’alumnat de Cicle Superior van mirar la pel·lícula “Mulan” i van poder reflexionar sobre els prejudicis sexistes, les guerres i la resolució de conflictes.

A continuació, podeu observar el recull d’imatges:

Escola Ramon Gombal

L’alumnat de l’Escola Ramon Gombal van duu a terme les següents activitats:

Els nens i nenes de la Llar d’Infants, Ed. Infantil i Cicle Inicial van fer les següents activitats:

 • Van parlar una mica entre tots per tal d’introduir el dia de la Pau
 • Van explicar la figura de “John Lenon” i van escriure frases cèlebres.
 • Van realitzar un mural amb les mans pintades de blanc.

Els nens i nens de Cicle Mitjà i Cicle Superior van mirar la pel·lícula “Mulan” i després van fer un reflexió fins a arribar al concepte de la Pau.

A continuació, podeu observar el recull d’imatges:

Escola Sant Bartomeu

L’alumnat de l’Escola Sant Bartomeu, on hi varem participar tot l’alumnat, van duu a terme les següents activitats:

 • Un mural de la PAU.
 • Hem vist un conte “DENIP: Les dues tribus”.
 • Hem fet una coreografia de la PAU.
 • Hem cantat la cançó d’IMAGINE del John Lenon en anglès al nostre pati.
 • Hem llegit el manifest de la PAU.

A més a més, al llarg de la setmana també hem desenvolupat petites manualitats en relació al tema treballat.

A continuació, podeu observar el recull d’imatges:

També us deixem el vídeo de la coreografia que hem fet des de l’Educació Artística:

Finalment, com cada any hem intentat treure el màxim profit de les activitats, però sobretot conscienciar que no és només per un Dia de la Pau, cada dia ho hem de tenir present. Esperem que ben aviat, ho puguem celebrar cada dia de l’any!!!

A reveure,

L’Equip Docent de la ZER Espernallac!!!