Tornada a les aules

Benvolgudes famílies,

Us adjuntem la informació que ens ha fet arribar el Departament d’Educació en
relació al dia 08 de gener del 2021.

El primer trimestre està a punt de finalitzar i hem aconseguit, amb el vostre suport i esforç,
protegir el dret a l’educació dels i de les alumnes, i que els centres educatius garanteixin les
mesures necessàries de prevenció i salut.

Com ja sabeu, es preveu que l’evolució de la pandèmia després de les vacances de Nadal no
sigui gaire afavoridora, i és per això que els departaments d’Educació i Salut hem previst
diverses mesures perquè les escoles siguin espais el més segurs possible. En aquest sentit,
s’ha previst aplicar la següent mesura:

L’inici de curs del segon trimestre s’endarrereix fins al dilluns 11 de gener, com a
conseqüència d’haver avaluat i tingut en compte les recomanacions sanitàries.
Continuarem treballant i farem tot el possible perquè el segon trimestre del curs comenci
amb la normalitat de la represa.

Us agraïm sincerament la vostra feina i implicació, i us desitgem un bon Nadal.
Departament d’Educació

El consell de Direcció de la ZER El Montsec

Les Avellanes, 17 de desembre del 2020.

Acomiadem el curs

Benvolgudes i benvolguts alumnes i famílies.

Avui acaba el curs 2019 – 2020, un curs que tots recordarem al llarg dels anys.

Quan al mes de febrer parlaven d’un virus que afectava una regió de la Xina, semblava que era un tema que ens quedava molt lluny. Poc a poc es va anar acostant, Itàlia va quedar col·lapsada i el dia dotze de març, amb un índex de contagi disparat a les nostres terres, les autoritats sanitàries van decidir que s’havia de tancar les escoles per mitigar l’expansió de la pandèmia.

Aquella tarda vam sortir de les escoles i tot semblava indicar que el tancament s’allargaria fins la setmana Santa, tres setmanes.

Fins i tot el Departament d’Educació va dir als centres que no es podia avançar temari, calia fer activitats per seguir en contacte amb l’alumnat, però en cap cas seguir endavant amb matèria nova. Va ser en aquell moment quan us vam proposar diferents reptes i activitats, demanant-vos que ens ho retornessiu per així seguir mantenint el caliu que necessita una escola.

Els contagis no baixaven i llavors es va veure que el tancament s’havia d’allargar molt més enllà de les vacances de Pasqua. Fou en aquell moment quan des del Departament d’Educació se’ns va demanar que féssim un programa d’educació online per, ara sí, seguir endavant amb el temari. I així ho vam fer. Vam engegar el classroom, us vam enviar un munt de noms d’usuari i contrasenya, programes, entorns virtuals, alguns coneguts, altres nous, un daltabaix per tots plegats.

Els dies han anat passant i fins aquestes dues darreres setmanes no hem tingut l’oportunitat de tornar a veure’ns les cares. 

Sabem que aquest temps s’ha fet pesat pels infants i per les famílies, han estat tres mesos, gairebé dos dels quals sense poder sortir de casa. Tots ho hem trobat molt llarg, vosaltres i nosaltres, heu enyorat l’escola i nosaltres us hem enyorat a vosaltres, ens faltava el caliu de la classe, el veure’us les cares, aquella rialla o aquella mala cara, el contacte i la proximitat.

És ben cert que durant aquest temps, les famílies heu estat al nostre costat, sense vosaltres tot això no hauria tirat endavant de cap manera. Heu fet de mestres a horaris intempestius, molts de vosaltres heu treballat i al tornar heu trobat el missatge amb tasques per fer, i ho heu fet, heu estat al costat dels vostres fills i filles i ens ho heu fet arribar. Vídeos, fotos, cançons, treballs de plàstica, plantes i receptes de cuina, tot, tot ha anat arribant. No podem dir-vos res més que GRÀCIES. Per nosaltres ha estat una experiència estranya, per vosaltres encara més.

I avui és aquell dia en que un grup d’alumnes deixeu definitivament la ZER. Alumnes de sisè, avui acabeu a les nostres escoles i no us podem acomiadar com voldríem. Acabeu un curs sense haver visitat l’institut, no hem anat de colònies, ens ha quedat moltes sortides i activitats per fer, però el que ens sap molt greu és haver de dir-vos Adéu sense tots els companys de l’escola, sense poder estar junts a la Festa de les famílies per rebre l’orla, sense aquells jocs d’aigua que tant enyoreu. Si cada any us diem que volem que ens vingueu a veure el proper curs, a vosaltres encara us ho diem més. 

Desitgem que tots plegats passeu un molt bon estiu i al setembre començar el nou curs que, esperem, sigui totalment normal.

 

Gràcies per tot

La Setmana dels Escape Rooms

Aquesta setmana us oferim una seleció de diferents Escape Rooms per jugar sols o en família per passar una bona estona. Ho aconseguireu??

  • HOGWARTS DIGITAL SCAPE ROOM

Un escape room temàtic en anglès que farà molt feliços els fans de Harry Potter. Us convertireu en estudiants que acaben d’entrar a l’escola de màgia de Hogwarts i començareu una aventura per sortir de la cambra on us han tancat. S’hi pot jugar individualment o en grup, tot i que els seus creadors diuen que el més divertit és competir amb amics.

  • HÀBITS SALUDABLES

L’Escape room dels hàbits saludables d’Educació Física.

Per poder aconseguir arribar fins al final i guanyar un premi necessitaràs resoldre algunes activitats.

Et recomano agafar un full de paper i un llapis per poder apuntar algunes coses i pistes importants.

⚠ Les pistes t’apareixeran en una finestreta, ves en compte de no tancar-la fins que no te l’hagis apuntat!

Si perdessis alguna de les pistes entre activitat i activitat recorda que pots tornar al nivell anterior utilitzant el menú que trobaràs a dalt d’aquesta pàgina.

T’hi animes? Endavant! segur que ho faràs genial!

  • COMPTE ENRERA AL MUSEU DE LA NOGUERA

 

Estem tan sorpresos com vosaltres.

Tots havíem assumit que molts serveis haurien de tancar durant setmanes degut a la crisi del Coronavirus. Els que ens dediquem al Patrimoni, els primers. Ens preocupava la conservació de les peces exposades, és cert, però poc ens esperàvem veure a través de les càmeres de seguretat dels museus com desapareixien alguns objectes. No ens ho podíem creure. La investigació de la policia va demostrar que les gravacions no estaven manipulades: simplement, els objectes desapareixien en un tancar i obrir d’ulls. Llavors, les imatges es van filtrar als mitjans de comunicació i les xarxes socials. Sí, estem tan sorpresos com vosaltres.

D’això ja en fa 3 dies, però hi ha una cosa que no hem sabut fins avui. Hem rebut un anònim que diu que hi ha explosius als fonaments de tots els museus del país. La policia ha comprovat la presència d’artefactes complexes en desenes de museus, però no donen a l’abast: l’anònim especificava que tenim 60 minuts per descobrir la clau per desactivar els explosius. Si no ho fem a temps, desapareixeran les pintures, les escultures, els documents, els materials arqueològics i cadascun dels objectes dels museus que parlen de la nostra Història. Imagineu per un segon que tot això desaparegués. No sabem si és pura coincidència o bé ho han fet amb tota la mala idea, però avui és el Dia Internacional dels Museus.

Heu estat seleccionats per ajudar-nos a trobar la clau, confiem molt en les vostres habilitats. L’anònim només donava una pista de partida: 41.875273, 1.108636.