Visitem Cardona

El passat dijous 24 d’octubre, els alumnes de 1r i 2n vam gaudir d’una sortida a Cardona. Vam visitar el castell, del qual  ens va impressionar la seva història bèl·lica, les seves vistes extenses i els seus racons amagats. Vam aprendre que aquesta fortificació és molt important  perquè en l’època medieval controlava  zones extenses, properes i no tant properes, i va esdevenir un lloc estratègic i apreciat per diversos motius: a més d’estar situat en un punt elevat, també controlava un mineral valuaosíssim, la sal. 

Seguidament vam visitar les mines de sal. Ens van impressionar les sinuoses línies que dibuixaven les roques, estalactites i estalagmites. Entre les coses que vam aprendre destaca els tipus de sal i els diversos usos que se’n fa, que dins les mines de sal hi treballaven miners que havien de suportar temperatures de 55 graus, que té una extensió de més de 200 km i que és una de les més boniques i més grans del món.

Redactors: Mariona Bajona i Pau Molins

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>