Guanyadora del premi Sambori Òmnium!

La nostra més sincera enhorabona a la Júlia Arumí i Colell que ha estat la guanyadora del XIV Premi Sambori Òmnium de narrativa escolar, en la categoria de primer cicle de secundària, de la demarcació de Catalunya Central. Ara el seu text passa a la fase final del concurs, que es fa a nivell de tot Catalunya.

 

El títol del text premiat és Obrint les portes del passat. El protagonista d’aquesta història és en Jaume Estruch, un treballador de les mines de sal de Cardona, que un bon dia descobreix per casualitat una balma que havia estat refugi d’un desertor de les files republicanes durant la guerra civil espanyola. A la balma s’hi amaguen les cartes d’amor que el jove escrivia a la seva estimada. Les cartes permeten a Jaume Estruch reconstruir una història amagada i silenciada.

Una curiositat: aquest personatge va néixer de la imaginació de la Júlia a partir de la sortida que va fer  l’institut, durant el primer trimestre de curs, al castell de Cardona i les mines de sal. Llavors ella va crear un text que ens permetia conèixer el caràcter rude, poc propens al sentimentalisme del miner. A Obrint les portes del passat en Jaume Estruch es veurà obligat a modificar la seva visió sobre l’amor.

Més curiositats: aquesta escala salinitzada va ser el detall que va desencadenar la història.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>