Creació Institut Escola Vall de Lord

El conseller d’Educació anuncia el desplegament de 26 instituts escola nous per al curs 2020-21

Aquesta setmana s’ha confirmat la voluntat del Departament d’Educació de disposar d’un nou model de centre al Solsonès, tal i com va anunciar el conseller durant la visita a la Vall de Lord el passat mes de setembre.

En el cas de Sant Llorenç de Morunys, es tracta de fusionar els dos centres educatius, concretament l’Escola Vall de Lord i l’Institut de Sant Llorenç de Morunys, en un únic centre per acollir infants i joves de 3 a 16 anys. L’avantatge més important d’aquest nou model és que l’alumnat podrà realitzar tota l’escolarització obligatòria a la Vall sense haver-se de desplaçar a la capital de comarca.

A la vegada, el Departament d’Educació busca donar resposta a la necessitat de continuïtat i coherència educativa entre l’educació infantil, primària i secundària amb l’objectiu d’assolir l’èxit educatiu, la lluita contra el despoblament i l’arrelament al territori.

Aquesta fita educativa ha estat llargament reivindicada al territori, principalment amb l’aplicació de la LOGSE, llei que allargava l’escolarització obligatòria i suposava l’entrada a l’institut amb només 12 anys. Durant dos dècades s’ha disposat dels dos primers cursos de secundària i actualment, amb les noves polítiques educatives del Departament, s’ha aconseguit l’escolarització fins als 16 anys, gràcies al consens dels dos centres i al recolzament dels tres Ajuntaments de la Vall.

El proper divendres 20 de desembre, dins dels actes de finalització de trimestre, celebrarem l’anunci de la creació de l’Institut Escola Vall de Lord conjuntament amb tota la comunicat educativa. Serà el primer pas d’un nou camí, que iniciarem junts i amb la il·lusió de transformar un model educatiu que vol ser cada cop més competencial, inclusiu i orientador.

+ info

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>