APRENENTATGE DES DE CASA per Laura Ripoll

Aquests dos últims mesos i pico, tots i totes les alumnes del centre hem hagut de treballar des de casa. Sens dubte ha estat i, continua sent una metodologia de treball diferent. Encara que cada curs té les seves dificultats, estar confinats també treu alguna part positiva de nosaltres mateixos que potser abans no valoràvem.

Tal és el meu cas: l’anterior setmana vaig aprofitar una estoneta per desconnectar i provar una cosa nova, és a dir, construir un petit robot solar. Malgrat que tenia les instruccions del muntatge, no m’esperava aconseguir-ho. Cal dir que sóc del batxillerat científic i no del tecnològic, per la qual cosa rarament he fet res així. Però bé, al final va sortir un mini Wall-E “ecofriendly” com el que es veu a les imatges.

Connectant-ho amb els darrers coneixements de física, concretament del tema de la naturalesa de la llum, he vist una de les aplicacions de l’efecte fotoelèctric. Doncs, els raigs del sol incidents a la cèl·lula fotovoltaica del robot, els anomenats fotons, permeten que aquest es mogui. Això es deu al fet que la placa transforma l’energia lluminosa (fotons) en elèctrica (electrons) i en absorbir fotons del sol, el material emet electrons i es genera un corrent elèctric que possibilita el moviment del nou Wall-E del Sunsi.

Ànims a tothom!