Visita a l’exposició experiències matemàtiques

El dia 8 d’octubre els nois i noies de primer i segon d’ESO vam anar a l’exposició del Museu de les Matemàtiques a la Casa de Cultura de Girona.

La sortida va durar tot el matí, des de les 8.00h fins a les 14.45h.

Quan vam arribar ens vam dividir en tres grups, alguns van començar per l’exposició de les Matemàtiques i els altres van començar visitant la Muralla de Girona.

Quan vam entrar a l’exposició de matemàtiques ens van explicar com funcionaria. Vam deixar les motxilles en un racó, ens van separar en dos grup amb un monitor a cada grup. El museu estava dividit en dues sales. Hi havia moltes activitats per fer, algunes de geometria, altres eren problemes amb materials. Primer vam fer dues activitats  tots junts, una consistia en posar-se en una casella d’inici a una taula numèrica i fer un circuit. L’altre consistia en posar la mesura del teu cap en un mirall engantxant unes cartolines i veies que per més lluny o més a prop que et posessis la teva cara seguia estant el requadre.

Després vam fer les activitats lliurement, ens ho vam passar molt bé, és una altra de veure les matemàtiques.

Al sortir de l’exposició ens vam dirigir a la Fontana d’Or. Allà vàrem realitzar dues activitats, primer una de tipus emocional anomenada “El Bosc de Llet” i després vàrem poder visitar l’exposició de quadres de Ramon Pichot, alguns companys i companyes van poder reproduir alguna de les seves obres que després han servit per confeccionar un mural.

FOTOS