Els noms dels planetes a Castellà (1r ESO)

Durant la Setmana de la Ciència, a l’assignatura de Llengua Castellana de 1r d’ESO, els nois i noies han investigat l’origen del nom dels planetes a partir dels mites grecs. Han après que els planetes prenen els seus noms dels déus romans, heretats dels grecs.

Els noms concedits a aquests planetes s’inspiren en les característiques que recordaven dels seus déus. Per saber més sobre aquest tema, podeu fer un cop d’ull als exemples dels treballs:

 

Eixos temàtics i sortides de la Setmana de la Ciència

El passat 16 de novembre va arrencar la Setmana de la Ciència. Durant aquests dies, s’han fet sortides, tallers i xerrades encarades als diferents eixos temàtics que seguiran:

1r d’ESO – L’Univers. L’alumnat de 1r d’ESO va fer una visita al planetari del Museu de les Ciències Naturals de Granollers, i van aprofitar per veure altres parts del museu, com els insectes i altres éssers vius.

2n d’ESO – Història de la ciència.  Els grups de 2n d’ESO, en el centre mateix, van fer un taller de Tangram, organitzat pel Museu de les Matemàtiques de Catalunya.

3r d’ESO – Malalties neurodegeneratives. Els nois i noies de 3r d’ESO i de l’Aula Oberta van anar al Cosmocaixa. A més a més, a 3r van rebre la visita d’en Carlos Soto i la Lola Capilla, de l’Institut de Neurociències de la UAB, que els van parlar sobre les malalties neurodegeneratives i la seva recerca. A més, van poder veure talls de cervell humà i de ratolí al microscopi https://inc.uab.cat/ca/sala-de-premsa/detall-de-noticia/la-setmana-de-la-ciencia.

4t d’ESO – Canvi climàtic. L’alumnat de 4t d’ESO va visitar el CRAM (Centre de Recuperació d’Animals Marins), on van esbrinar quin és l’impacte de l’ésser humà a l’ecosistema marí, en aquest cas, del Mar Mediterrani.

La setmana que ve faran més activitats!

Terror literari – Català

I per acabar, aquí teniu les produccions guanyadores en català. Tot i que aquest any el Terror literari no ha pogut celebrar-se com l’anterior, els nostres nois i noies han explicat molt bones històries de por!

1r ESO – La maledicció de l’escola (Gisela – 1r C)

 

2n ESO – La llegenda de les bruixes (Adrià i Jorge – 2n A)

 

3r ESO – Notícia: 3 nous morts en una carretera embruixada (Mohammed – 3r A)

 

4t ESO – Psicosi d’Alfred Hitchcock (Tira, Laura i Fatou – 4t A)

 

Terror literari – Castellano

Avui és divendres 13… Què us sembla si escoltem les històries que ens tenen preparades els guanyadors i guanyadors del concurs Terror literari? Aquesta vegada en castellà.

1r ESO – La niña encantada (Aicha, Ainara, Carol, Fatou i Aminata – 1r B)

 

2n ESO – El monte de las ánimas (Adrià, Habi i Izan – 2n A)

 

2n ESO – El gnomo (Hatim, Renzo i Jorge – 2n A)

 

4t ESO – Rosas rojas (Ivo – 4t A)

 

4t ESO – En tu casa morirás (Paola – 4t A)

 

4t ESO – La cabaña (Yassir – 4t B)

Terror literari – English

En motiu de la festa de Halloween, hem participat en el concurs de Llengües Terror literari, que consisteix a crear produccions de diferents tipologies, com ara una lectura dramatitzada o una notícia terrorífiques! Com que aquest curs, a diferència de l’anterior, no hem pogut fer un certamen de lectures en veu alta, el concurs s’ha realitzat de manera virtual.

Avui entrem en el túnel del terror literari a partir de les produccions en llengua anglesa. Compte, que potser no podreu dormir…

 

2n ESO – Tim Burton (Nerea – 2n B)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3r ESO – Lectura del poema The raven by Edgar Allan Poe (Oriol – 3r B)

 

4t ESO – Lectura del conte The outsider by H.P. Lovecraft (Nerea, Joel and Mateo – 4t B)

Taller Basket Beat

Els nois i noies de 1r d’ESO participen al taller Basket Beat. Aprenen mentre creen música en grup amb pilotes de bàsquet, el seu instrument!

Basket Beat són “una entitat, un projecte i una metodologia amb la que acompanyem a persones en el seu creixement personal a través de la creació i aprenentatge musical en grup i amb pilotes de bàsquet”.

Com veieu, hi ha moltes maneres d’aprendre, i a 1r d’ESO ho saben i els encanta!

Taller de percussió Inuwali Ki Fan

Els nois i noies de 2n d’ESO participen en un taller de percussió Malinké de la mà de Inuwali Ki Fany, una associació cultural que neix amb l’objectiu “de compartir i divulgar la dansa i la percussió tradicional Malinké”. En aquest taller l’alumnat es familiaritza amb els instruments propis d’aquesta cultura. Coneixen i toquen instruments a la vegada que coneixen una altra cultura! No ho trobeu molt interessant? A més a més, ells s’ho passen molt bé! Ho podeu veure a les fotos…

L’alumnat de 2n d’ESO ja ha començat a treballar en el Projecte eTwinning “A virtual Tour”

Juntament amb estudiants de Portugal, Lituània, Turquia i Polònia hem iniciat el projecte cooperatiu que tindrà com a producte final una guia turística virtual. Durant el projecte coneixerem la cultura i tradicions d’altres països, millorarem la competència digital, la comunicació oral en llengua anglesa i la creativitat. En aquesta primera activitat hem creat els nostres perfils i avatars i ens hem presentat a la resta d’alumnes europeus. Ens ho hem passat d’allò més bé!

 

 

Projecte eTwinning

Aquest curs 2020-2021 els nostres alumnes de 2n d’ESO participaran en el Projecte eTwinning “A Virtual Tour”. Juntament amb altres escoles de Lituània, Turquia, Polònia i Portugal, treballaran de manera col·laborativa per fomentar la pràctica de la llengua anglesa en un context real. A més, també descobriran noves maneres de viure, cultures i tradicions.

eTwinning es tracta de la comunitat de centres escolars d’Europa que fomenta la col·laboració entre ells utilitzant les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC).

Cada mes els nostres estudiants realitzaran diferents tasques de col·laboració i les publicaran a la plataforma en línia Twinspace. El producte final d’aquest projecte serà la creació d’una guia virtual col·laborativa. Esperem augmentar la motivació d’aprenentatge dels estudiants envers l’anglès i la seva consciència cultural.