Preinscripció i Matrícula per al curs 2021-22

S’ha posat en marxa el nou web preinscripcio.gencat.cat, que neix de la voluntat d’acompanyar millor les famílies durant el procés de preinscripció 2021-2022 als ensenyaments obligatoris. Aquest nou portal temàtic permetrà donar suport en la tramitació telemàtica de la preinscripció.

Publicació de les llistes amb el b​arem provisional

Període per presentar reclamacions: del 20 al 26 d’abril. Si no estàs d’acord amb la puntuació provisional, o detectes alguna errada o anomalia, pots presentar una reclamació. Cliqueu aquí i seguiu les instruccions.

Publicació de les llistes una vegada resoltes les reclamacions.    Número de desempat: 40.900  –  Publicació de la llista ordenada.

Publicació de l’oferta definitiva de places (4.6.21).

Publicació de les llistes d’assignació (7.6.21)

MATRÍCULA:  Cal demanar cita prèvia als telèfons 93 840 19 90 – 636 082 341

  • 1r ESO:  del 14 al 18 de juny.  
  • 2n, 3r i 4t ESO (alumnat nou):  del 28 de juny al 2 de juliol.

Més informació per al procés de matriculació.

Servei comunitari 3r ESO i el Dia Mundial del Medi Ambient

El passat 5 juny es va celebrar el Dia Mundial del Medi Ambient!🌍, i l’alumnat de 3r va començar el Servei Comunitari. El projecte d’aquest curs està basat en la millora del nostre entorn natural, i és per aquesta raó que es van unir per fer una batuda de neteja al riu Congost!

El passat dijous van realitzar l’última jornada del Servei Comunitari. En aquest cas la batuda de neteja es va realitzar pels voltant de l’Institut, el torrent del Fangues i les vores de carretera fins arribar al riu Congost. Esperem que aquestes activitats hagin ajudat a conscienciar no només als nostres alumnes, sinó també als veïns i veïnes de Canovelles sobre la importància de mantenir els espais naturals del nostre poble nets. Servei Comunitari 2021 superat!

Treballem els àlbums il·lustrats a 1r d’ESO

Aquesta proposta sorgeix amb la voluntat de treballar l’educació emocional a partir de llibres il·lustrats. En aquest cas, s’ha treballat Yo mataré monstruos por ti, de Santi Balmes).  Durant l’activitat, es treballarà el temps de lectura, amb una lectura compartida entre iguals, i tindran temps per parlar d’allò llegit, que es tradueix en un temps de reflexió mitjançant el dossier de treball de l’alumne.  Es pretén que els alumnes s’introdueixin en una conversa interna a partir de les qüestions formulades pel docent, diferenciant els quatre moments de la sessió. En conseqüència, a partir del contingut del llibre, es valorarà l’impacte personal que aquest té a cada alumne, valorant les diferents opinions, punts de vista, sensacions i emocions que els genera aquesta lectura. 

Una activitat molt enriquidora!

Tancament projecte eTwinning

Com ja sabeu, durant aquest curs tan convuls, els alumnes de 2n d’ESO han participat en un projecte internacional anomenat “A virtual tour”. Juntament amb altres centres d’Europa (Lituània, Portugal, Turquia i Polònia) han fet activitats que els ha permès conèixer altres cultures, tradicions i maneres de viure alhora que practicaven la llengua anglesa. Això els ha aportat una millora de les habilitats orals i escrites i també han vist la utilitat d’aquest idioma en un context fora de l’aula.

Com a producte final de tot l’esforç que han realitzat, volem compartir amb vosaltres un Google Sites en el qual podeu navegar i consultar les diferents activitats dutes a terme. Esperem que us agradi i que aprengueu tant com hem fet nosaltres.

Visca la biodiversitat!

Les Agulles, el grup del Baix Llobregat d’Ecologistes en Acció, ha elaborat una exposició anomenada Sense Biodiversitat no hi ha vida, que crida a reflexionar sobre les greus conseqüències de la pèrdua de diversitat biològica, tant d’espècies com d’ecosistemes, i com això posa en un risc extrem la pervivència de la vida al planeta tal com la coneixem avui en dia, a més de la pròpia supervivència dels éssers humans.

 

 

 

 

Taller de percussió Inuwali Ki Fan | 3r d’ESO

Aquesta vegada han sigut els nois i noies de 1r i 3r d’ESO i l’Aula Oberta que han participat en un taller de percussió Malinké de la mà de Inuwali Ki Fany, una associació cultural que neix amb l’objectiu “de compartir i divulgar la dansa i la percussió tradicional Malinké”. En aquest taller l’alumnat es familiaritza amb els instruments propis d’aquesta cultura. Coneixen i toquen instruments a la vegada que coneixen una altra cultura! No ho trobeu molt interessant? A més a més, ells s’ho passen molt bé! Ho podeu veure a les fotos…

 

Tallers de doblatge per tots els cursos!

La setmana passada va venir al centre en Francesc Fenollosa Ten per fer un taller de doblatge. Ell és la veu d’El Geni Tortuga Bola de Drac!

Ens va ensenyar com funciona el programari i en què ens hem de fixar quan volem posar una veu en una pel·lícula. I ho vam fer! Ens vam posar davant del micròfon i… 1, 2, 3, Acció! Ens ho vam passar molt bé. Vam aprendre i riure molt!

Moltes gràcies, Francesc!

Tallers de doblatge

Visita de Najat El Hachmi | Autores a les aules

El passat 4 de maig els alumnes de 3r d’ESO van gaudir de la visita de l’escriptora Najat El Hachmi. Nascuda a Beni Sidel, es va traslladar a Vic amb la seva família quan tenia vuit anys. Va cursar Filologia Àrab a la Universitat de Barcelona, ha fet de mediadora cultural a Vic i de tècnica d’acollida a Granollers. Habitualment, també col·labora amb la premsa escrita i amb diferents emissores de ràdio. La seva passió per la lectura i l’escriptura va sorgir des de ben jove i el seu primer llibre va ser publicat el 2004, Jo també sóc catalana. Des d’aleshores no ha parat d’escriure i de ser reconeguda amb nombrosos premis literaris.

Durant la seva visita, els alumnes van llegir uns fragments escollits de l’assaig Sempre han parlat per nosaltres, en què Najat parla amb absoluta claredat de feminisme i d’identitat. A partir d’aquests fragments, els alumnes van plantejar un seguit de preguntes i dubtes per tal d’aprofundir més sobre la temàtica. Finalment, els alumnes li van realitzar una breu entrevista que prèviament havien preparat.

Sant Jordi 2021

El passat 23 d’abril vam celebrar la Diada de Sant Jordi! Va ser un dia molt especial, perquè vam aprofitar el moment del lliurament de premis per trobar-nos tots i totes, seguint sempre les mesures de seguretat, en el pati. Va ser un moment molt bonic, ja que aquest curs no hem pogut fer cap acte plegats. Abans del lliurament de premis, però, cada grup va realitzar una activitat diferent.

Comencem pel primer cicle. A 1r i 2n d’ESO, els nois i noies van fer un combat de versos. Les setmanes prèvies a la diada, van preparar-se un poema per recitar-lo davant de tota la classe. Cada grup-classe va escollir un guanyador/a per, després, fer un combat entre els tres primers i els dos segons. Els primers ho van fer en format virtual, per tal de no ajuntar-se els tres grups, mentre que els de segon només els va faltar el ring de combat!

L’alumnat de 3r d’ESO i l’Aula Oberta, quan van arribar al centre, es van trobar l’escena d’un crim!

La seva primera tasca va ser buscar les pistes que els havíem donat per grups per, després, redactar la història d’aquest crim: qui era la víctima? Qui l’havia matat? Per què?Després, de l’esmorzar, vam fer els lliuraments de premis dels Jocs Florals d’enguany. Hi havia fins a 8 categories, i els guanyadors i guanyadores de cada categoria van ser:

 • Fotografia matemàtica 
  • 1r Cicle: Maksym Kvitkovsky (2n A) per Fracció familiar
  • 2n Cicle: Mohamed Amin Rahim (3r A) per Zero patatero
  • Docents i PAS: Carlos Obrero per En tota l’esquadra
 • Poesia mural 
  • 1r ESO: Judit Mata (1r A)
 • Microrelats de ciència 
  • 1r cicle: Nora Chihmy (1r A)
  • 2n cicle: Adrián Colombo (4t A)
 • English letter
  • 1r cicle: Solaymane Nogch (2n B)
 •  Història d’un crim no resolt
  • Ibra Daffe, Omar Diaby i Ibra Diaby (Grup 3 de l’Aula Oberta)
 • Contes per un món millor 
  • 1r cicle: Gisela Pérez (1r C) per Un amor impossible
 • 2n cicle: Abril Cerviño (3r B)
 • Combat de versos 
  • 1r ESO: Amina El Faida (1r B)
  • 2n ESO: Flovelie Dalit (2n B)
 • Records i noves experiències 
  • Aula d’acollida: Abdessalam Chouli (3r A)

Per acabar el dia, alguns docents vam portar a terme uns tallers als diferents grups classe. Vam: ballar Tik Toks, fer roses amb càpsules Nespresso, deixar volar la imaginació amb les aquarel·les, ser públic d’espectacles de mate-màgia, crear punts de llibre molt originals, cantar garrotins, escriure cal·ligrames i rapejar.

El Neolític a 1r d’ESO

Els nois i noies de 1er d’ESO van visitat el Parc Neolític de La Draga, a Banyoles. Un jaciment arqueològic considerat un dels assentaments agricultors i ramaders més antics del nostre territori. Van conèixer les eines que utilitzaven durant el Neolític, i van poder presenciar la manera en què els nostres avantpassats feien foc!

La revolució industrial i les mines de Cercs a 4t d’ESO

Aquest trimestre treballem la revolució industrial a l’àrea de socials i el passat dimecres vam estar al museu de les mines de Cercs. Vam realitzar una visita a la Colònia de Sant Corneli on els alumnes de 4t del Domus d’Olivet van fer un recorregut passant per la indústria minera del carbó, per la història de la mina, de la Colònia, de com vivien el seu dia a dia els miners i els propietaris, els sindicats miners… Fins i tot vam entrar 500 metres endins de la mina. Tot una experiència!!!

Després vam aprofitar per visitar el jaciment paleontològic de la Fumanya, on vam observar les petjades de dinosaures de fa més de 65 milions d’anys.
Visita a les mines de Cercs i la Fumanya - Domus

Dracs i llegendes de Barcelona – Kids&Cat 4t ESO

El dijous 15 d’abril, l’alumnat de 4t d’ESO va participar en un joc de pistes en anglès a Barcelona. La ruta a peu va tenir lloc pels carrers del Born amb l’acompanyament de guies anglesos de l’empresa Kids&Cat, que van explicar històries relacionades amb els dracs, les llegendes i els elements arquitectònics de Barcelona. En petits grups i amb l’ajut de material d’orientació, l’alumnat va haver de seguir un joc de pistes per arribar als diferents punts de control. També es va poder fer una visita al claustre de la Catedral de Barcelona. Esperem poder repetir la sortida el proper curs!