BENVINGUTS

Ens emociona presentar-vos la nova pàgina web de l’escola Bressol Can Roura. És un projecte que portem temps treballant i mimant.

A la pàgina web hi trobareu una finestra del nostre dia a dia amb els infants a l’escola, entre altres coses molt interessants.

Benvinguts, passeu passeu.

COVID-19

Davant la situació de confinament en què es troba el país per lluitar contra l’expansió del COVID-19, l’Escola Bressol Can Roura us fem arribar unes propostes educatives per fer amb els infants a casa, per ajudar-vos a passar millor el temps i gaudir-les tots junts, des del nostre perfil de Facebook i Instagram i us animem que ho compartiu amb l’etiqueta #canrouraacasa.

PORTES OBERTES

Hola famílies,
Davant la incertesa que ha provocat aquest estat d’alarma, pel que fa a la jornada de portes obertes i a la espera de si es podrà o no realitzar, hem decidit apropar-vos una mica la nostra manera de fer i entendre l’educació a partir… Llegeix més»

SORTIDA DELS GRUPS DE GRANS, AL MERCAT DE CAN ROBINAT

Des de l’escola volem  ajudar als infants a descobrir el món que els envolta. Coneixent-lo aprendran a respectar-lo i així el podran estimar. Els acompanyem en la comprensió i apreciació progressiva de l’entorn immediat, on viuen i com és el seu entorn. Observen quins són els canvis a què estan sotmesos els elements del seu voltant i quan es produeixen, a l’hora que prenen consciència de les festes, tradicions i costums i en participen activament.

En aquest marc i amb els grups dels grans , cap al segon trimestre, proposem sortides a diferents entitats i establiments del poble. El pavelló poliesportiu, la biblioteca, el teatre o el mercat, entre altres.

Aquestes sortides els acosten a aprendre a relacionar-se amb les persones, els nous espais, les noves situacions… observant i explorant l’entorn amb una actitud de curiositat i respecte. Acostant-los a participar de forma activa en les activitats que es proposen respectant i compartint sensacions amb els altres.

I també no menys important, introduir a l’infants en la seguretat vial.

CARNESTOLTES A L’ESCOLA

 A l’escola ens hem plantejat la festivitat del Carnestoltes des d’una vessant totalment lúdica i lliure pels infants , prioritzant el seu benestar i respectant en tot moment el que realment necessita i ens transmet.

Així doncs hem pensat la millor manera de presentar aquesta festivitat i creiem que cal posar al seu abast tot un espai preparat amb cura i detall amb tot el que els cridi més l’atenció: barrets; diademes, ulleres, capes, vestits, sabates,…. i que lliurement triïn si es volen posar alguna cosa i què es volen posar. Hem triat fer del Carnaval  un temps de joc. Intentem partir de l’interès de l’infant, què es vol posar, què vol ser….

Durant tota la setmana el racó de les disfresses a les classes afavoreix aquest joc, allà pot trobar  robes i altres complements, descobrir diferents possibilitats, mirar-se al mirall una i una altre vegada jugant a ser i a canviar. La descoberta del cos, compartir l’espai i  els objectes, intercanviar amb els altres. Ser actiu a l’hora de vestir-se i despullar-se, provar i tornar a provar. Demanar ajuda si cal, imaginar, representar, tenir iniciativa i  curiositat, aprendre cançons i danses.

Aquest joc fa del carnaval una proposta lúdica i alhora plena d’aprenentatges i conquestes per l’infant.

I per acabar la setmana ( tal com mana el Rei Carnestoltes) hem proposat una tarda de festa, amb xocolatada i música a l’escola , animant a les famílies a venir disfressats de casa amb els seus fills/es del que vulguessin.

El nostre objectiu ha sigut que els infants i les famílies, gaudissin, ballant, cantant i berenant !!

Clicant la foto de sota us enllacem a un petit recull de moments…