Museu Blau de BCN

Com a centre que participa al programa d’Escoles Verdes, els nostres alumnes poden entrar de forma gratuita al Museu Blau de Barcelona. Això és gràcies a un acord signat entre el museu i el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya. El nostre centre pertany a XESC (Xarxa d’Escoles per a la Sostenibilitat de Catalunya).

El verí és l’eina de supervivència d’alguns organismes, que des dels orígens ha aterrit i fascinat l’home. Enverinats ens apropa al món del verí mostrant la funció i els usos, desmitificant falses creences i desvetllant facetes poc conegudes d’aquestes substàncies tòxiques capaces de matar un home en pocs minuts però també per curar malalties.

El recorregut proposa conèixer de prop 50 animals verinosos vius com serps de cascavell, taràntules o escorpins. Podrem saber com es comporten, per què ataquen o quin lloc ocupen en l’escala de perillositat. Acompanya els animals una mostra significativa de plantes, bolets i minerals així com audiovisuals i objectes que ens acosten a la realitat del verí des de la biologia, la fisiologia, la química.

L’exposició és una mirada multidisciplinària per comprendre i respectar aquests organismes tan importants com qualsevol altres per mantenir l’equilibri dels ecosistemes que han estat eliminats sistemàticament per la seva mala reputació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>