Llavors també va ploure

Ara (7 de juny de 2008) ja fa cinc anys es va fer una gran plantació d’arbres al pati de l’institut. En total 15 arbres: una figuera, una mimosa, una morera, tres pins, cinc ametllers i quatre presseguers. Els que millor van arrelar van ser els que hi havia al costat de la tanca de ferro que separa l’aparcament dels cotxes. En aquells anys els presseguers es carregaven de fruita.

Posteriorment, a la tardor de l’any 2005 van haver hi unes pluges molt fortes que van remullar tot el terreny. A partir d’aquí el nivell del terra va anar baixant i van anar apareixent esquerdes de longitud i amplada considerables.

Es va fer un primer sanejament que no va produir els resultats desitjats i, posteriorment, després d’un estudi del subsòl del pati es va procedir a fer l’obra definitiva, a la primavera de 2007, amb maquinaria pesant, una excavadora i una piconadora que feia tremolar els edificis i tot el seu contingut. Es molt probable que hi hagués una relació causa-efecte entre la plantació dels arbres, la introducció d’un cabal extra d’aigua en el subsòl, l’enfonsament del pati i la posterior desaparició dels presseguers i la mimosa. Ja ha passat molt de temps; Qui ho sap?, però llavors també plovia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>