Jornada mediambiental del dia mundial de l’aigua

Pel proper divendres 22 de març la Comissió Mediambiental del centre està organitzant una jornada amb activitats diverses per tots els nivells.

wwd

El Dia Mundial de l’Aigua va ser proposat a la Conferència de les Nacions Unides per al Medi Ambient i el Desenvolupament efectuada a Rio de Janeiro, Brasil del 3 al 14 juny de l’any 1992. Després de la qual, l’Assemblea General de les Nacions Unides va adoptar el 22 de desembre de 1992 la resolució que va declarar el 22 de març de cada any com a Dia Mundial de l’Aigua. A aquest document hi han moltes propostes per treballar-hi.

aigua

Avui en dia hi ha 7.000 milions de persones que alimentar al planeta i es preveu que hi haurà altres 2.000 milions per a l’any 2050. Les estadístiques indiquen que totes les persones beuen de 2 a 4 litres d’aigua cada dia, però, la major part de l’aigua que “bevem” està incorporada en els aliments que consumim: produir 1 quilo de carn de boví, per exemple, consumeix 15.000 litres d’aigua, i 1 quilo de blat es “beu” 1.500 litres.

Entre les moltes iniciatives per treballar des dels centres eductius aquest tema amb una projecció internacional es pot participar a la iniciativa “Caminant per l’aigua”, a la qual els alumnes han de caminar 6 kilòmetres amb 6 litres d’aigua ala motxilla, cercant a la vegada una mica de finançament al seu entorn familiar o a les institucions de la seva localitat, per tal d’ajudar a portar a terme algun projecte relacionat amb l’aigua a països del tercer món.

En el marc de l’Any Internacional de Cooperació per a l’Aigua, s’ha celebrat, entre els dies 8 i 10 de gener, la Conferència anual de l’ONU sobre l’Aigua a Saragossa. S’ha tractat de com trobar maneres eficaces de fer cooperació en l’àmbit de l’aigua.

El projecte Bombes d’Aigua per la Pau ofereix als estudiants l’oportunitat de participar en la recerca de solucions a problemes globals, combinant l’aprenentatge amb l’acció social. Aquest projecte posa cares a les estadístiques: mil cent milions de gent no té accés a aigua potable. Seguint els esforços de la comunitat de Huacaria per millorar la qualitat de la seva aigua, els estudiants poden aprendre molt sobre aquest tema tan important.

Es pot jugar online amb un joc el·laborat per les Nacions Unides per conscienciar als joves sobre la necessitat de evitar i minimitzar els riscos naturals. Altres exemples es poden trobar aquí.

D’altra banda l’ONU té un canal a Youtube amb vídeos per treballar el Dia internacional de l’Aigua.

Per trobar informació sobre l’aigua a Espanya podem visitar la web del Ministeri d’Agricultura, alimentació i Medi Ambient. De la mateixa forma podem trobar informació a la web del Departament de Territori i Sostenibilitat i de l’Agencia catalana de l’Aigua a on podem trobar alguns jocs educatius. A nivell europeu podem trobar informació a la web de l’Agencia Europea del Medi Ambient que també té un canal a Youtube.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>