Espai Moodle del Consell Mediambiental

La Comissió d’Escoles Verdes i el Consell Mediambiental del centre disposen d’un nou espai Moodle com a eina de comunicació per als delegats altres participants al projecte.

escolaverda

Programació trianual del projecte Escoles Verdes

Curs 2012 – 2015

Activitats per continuar i consolidar:

• Hort escolar

• Arranjament dels espais del pati seguint els criteris de l’anomenada Jardineria Sostenible

• Plantada dels arbres i arbustos oferts pel servei de vivers de la Generalitat, d’acord amb el projecte de jardí per a la biodiversitat del centre

• Recuperar la tutoria d’arbres al pati del centre, per part dels alumnes de 1r i 2n d’ESO

• Recollida selectiva de residus (Paper, envasos, paper d’alumini i piles)

• Utilització de paper reciclat als serveis de reprografia del centre

• Reutilització de tòner i cartutxos de impressora recarregats

• Elecció dels Delegats Ambientals de cada grup classe i constitució i reunió un mínim de tres vegades del Consell de Delegats Mediambientals

• Formació del Consell Mediambiental de centre obert a la participació de tots aquells professors que vulguin participar (Amb un màxim de 15 persones)

• Celebració d’ almenys una diada mediambiental per curs

• Continuar amb la progressiva implantació del bocanroll (actualment en disposen tots els alumnes de 2n a 4t d’ESO), de forma que s’estalviï en paper d’alumini per embolicar els entrepans. A mig termini, es preveu que el seu ús sigui obligatori a l’institut

Proposta de noves activitats (o noves propostes en general):

• Millorar la participació de famílies, alumnes i professors en el projecte mitjançant: la incorporació dels representants de batxillerat a les reunions de delegats ambientals; la col·locació d’una bústia de suggerències ambientals (real o virtual); la incorporació a la comissió mediambiental d’alumnes i d’ almenys un professor per cada equip de nivell; i la creació d’un blog mediambiental del centre en el que haurien de tenir un paper destacat els delegats ambientals.

• Considerant que el Centre està a l’espera d’un projecte de reforma integral, amb un sector de nova construcció, intentar incorporar als nous edificis alguns elements com els espais adients per situar els contenidors per la recollida selectiva, els elements que permetin reaprofitar pel reg les aigües que es perden de les piques dels lavabos i les fonts, preveure una preinstal·lació per poder fer a posteriori una petita central fotovoltaica, establir els elements necessaris per un control centralitzat de consums, apagar llums per sectors de forma centralitzada, control termostàtic de diferents sectors de l’edifici, etc.

• Elaboració d’un projecte d’arranjament general dels espais del pati del centre en la línia dels anomenats “Jardins per a la Biodiversitat”. Com a punt de partida d’aquest projecte s’utilitzarà un treball de recerca, ja en marxa, d’alumnes de batxillerat. Dins d’aquest projecte s’inclourien activitats ja presents en el projecte en anys anteriors com les plantades d’arbres, l’hort escolar o els enjardinaments interiors. Inclouria, però, altres accions com la col·locació de capses-niu per a ocells i ratpenats, creació d’una bassa per a invertebrats i amfibis, i la col·laboració amb les àrees de medi ambient i de jardineria de l’Ajuntament així com amb entitats locals o comarcals relacionades amb el medi ambient. També es preveu introduir accions de coneixement i millora de l’entorn natural més immediat al centre (boscos, talussos i àmbit general del riu Ripoll).

• Millorar la visibilitat del programa Escoles Verdes a la vida diària del centre mitjançant concursos de fotodenúncia i eco-foto, un concurs trimestral de l’aula més neta i un altre de cartells i/o l’agenda escolar del curs següent amb motius mediambientals (batxillerat artístic, o ViP 3r o 4t). També es preveu una secció fixa a la pàgina web del centre així com a la revista de l’institut La Grapa així com el dibuix de grans murals a l’entrada dels edificis amb espècies d’animals i vegetals que es poden trobar a l’institut (aquests murals serien realitzats per alumnes del batxillerat artístic amb la col·laboració entre els departaments de Ciències Naturals i de Visual i Plàstica).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>