De l’estiu a l’hivern sense passar per la tardor

A continuació es pot veure la previsió meteorològica que pel cap de setmana feia el nostre especialista: “Per fi, després de mesos i mesos i monotonia meteorològica sembla ser que les coses canvien. Un punt d’inflexió que provocarà de sobte una entrada forçada de l’hivern. Els vents de nord que porten bufant durant un bon grapat de dies, es reforçaran de cara a divendres, i propiciaran que una bossa d’aire fred situada al centre del continent es pugui despenjar fins a casa nostra. Una típica glopada freda de ple hivern. Les temperatures entre divendres i el cap de setmana baixaran a Barberà entre 5ºC i 8ºC. Per tant tant divendres com dissabte, la màxima podria rondar els 13ºC, i la mínima els 5ºC. Després del pas del cap de setmana sembla que els termòmetres remuntarien de nou, fins a situar-se en valors normal per l’època de l’any, ja no pas aquest estiu que arrosseguem des de fa tant de temps.” (Alex Fincias Cuesta)

Fulles de tos els colors als carrers de Barberà.

La seva previsió s’ha acomplert.

Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya manté a les 13.30 hores d’aquest diumenge l’alerta del pla Inuncat per la intensitat i l’acumulació de pluges i per l’estat de la mar , però ha rebaixat l’estat de prealerta l’ Procicat per forts vents , i ha desactivat l’ Neucat , un cop normalitzades les afectacions produïdes a la xarxa viària i en la població .

En un comunicat , el servei d’emergències ha explicat que des que va començar el temporal i fins a les 12.00 hores de diumenge ha rebut 824 trucades, 149 d’elles al Vallès Occidental , 145 al Barcelonès i 76 al Baix Llobregat ( Barcelona ) .

El diumenge al matí ha estat necessari tallar les vies C31B i N34a , a l’altura de Vila – seca ( Tarragona ), el Servei Català de Trànsit ( SCT ) ha informat que és obligatori l’ús de cadenes a la BV -4031 – entre els quilòmetres 12 i 31 – i ha demanat extremar les precaucions en les zones on hi hagi nevat .

Els Bombers de la Generalitat han atès des de les 19.00 hores de dissabte i fins a les 10.00 hores d’aquest diumenge 50 avisos relacionats amb la pluja i el vent , la majoria per petites inundacions en habitatges .

Collserola entre boires i núvols. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>