Camí de formigues

Les formigues, fins i tot a la tardor, caminen per corriols dissenyats amb antelació. Aquesta és la historia de les formigues que habiten al subsòl del nostre centre i també de la informació virtual que viu al núvol i transita pels cables de coure i de fibra òptica.

Fa uns dies la meva taula es va veure envaïda per formigues que anaven de camí cap a les restes d’un pastis, des de l’escletxa al terra per on, sens dubte, es comuniquen amb el seu formiguer subterrani.

D’altra banda, al llibre “Tubos” de Andrew Blum ens expliquen com viatgen els bits des dels ordinadors del núvol fins al nostre i viceversa.

El llibre és una geografia física i política de Internet. D’aquesta manera podem saber dels llocs importants com CATNIX, Terremark, ESPANIX, GALNIX i EuskoNIX al nostre país, AMS-IX i  DE-CIX a Europa, o Equinix i MAE-West a la resta del món. També coneixerem com és la vida d’alguns dels seus habitants, com els enginyers de xarxes, de transit, de dades i algunes de les seves activitats com el “peering”. Aquests treballadors especialitzats s’agrupen a la NANOG i les empreses més potents formen les conegudes com Tier-1.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>