El 50è aniversari dels Drets de l’Infant

El dia del 50è aniversari dels Drets de l’Infant, que coincidia amb el dia de Santa Cecília, es va organitzar una audició amb diferents cançons i textos que descrivien cada un dels drets de l’Infant.

Dies abans, a classe, vam escollir voluntàriament qui volia sortir a l’escenari, a llegir un dret o dir una frase d’ una de les cançons el dia de l’audició.

En la preparació d’aquesta vam llegir i escoltar tots els drets amb la seva cançó corresponent i els vam comentar. A més d’això, escoltant les cançons vàrem aprendre el seu acompanyament.

Quan vàrem arribar a l’auditori tots estàvem molt inquiets i intrigats perquè no sabiem com es desemboluparia l’audició; si hi hauria molts músics, moltes veus… i mentre pansàvem en tot això…silenci l’audició astà a punt de començar. Dalt de l’escenari, hi havia una dona que segurament seria la que cantaria o parlaria, i un home al costat seu amb instruments.Després es van presentar i a partir d’allà l’audició es va desenvolupar de la següent manera: Primer la dona llegia una petita història en la que es veia reflectit un dels Drets de l’Infant, després algún dels nostres companys llegia el dret del que parlava la història, i per últim, la dona cantava una cançó en la que nosaltres interveniem picant de mans, cantant,…

Aquesta sortida ens ha servit per aprendre que signifiquen els Drets de l’Infant i quins són. Però sobretot hem aprés que els altres nens tenen els mateixos drets que nosaltres i que mereixen ser ben tractats. També hem aprés que encara que siguem de llocs diferents, o que tinguem la pell de diferent color, al cap i a la fi tots som nens, i això vol dir que per moltes diferències que es vegin per fora, per dins tots som iguals i hauriem de gaudir dels mateixos drets. Musicalment hem fet un recorregut al llarg de la història de moltes cançons que ens parlaven de nens.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>