Dia Mundial de l’Aigua

Barbera del Vallès participa al projecte Som aigua, una iniciativa a la qual l’Ajuntament i Sabemsa s’han adherit i que està impulsada per Enginyeria sense fronteres i el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, amb la finalitat d’informar i sensibilitzar la població sobre la importància de l’aigua i la cooperació municipal, tot fent èmfasi en l’aigua com a recurs escàs vinculat a una situació de desenvolupament desigual dels països, a més de la necessitat d’un enfocament global i integral de l’aigua com a dret humà i bé comú.

D’aquesta manera, s’han organitzat dues activitats d’accés lliure i sense inscripció. La primera, aquest dissabte dia 23 de març (17 hores, plaça de la Vila), un espectacle familiar de titelles que porta com a títol “Matito i la gota d’aigua”.

A través del teatre de titelles, la interpretació i la música en directe, es narra la història d’en Matito, qui viu en un poble on hi té una olivera a prop del riu. Malgrat el mal estat progressiu de l’aigua del riu, un empresari vol comprar l’olivera al Matito per substituir-la per una roda que extregui tota l’aigua del riu amb l’objectiu de vendre-la. Així, el Matito i la resta de personatges hauran de decidir si vendre-la o treballar per una nova cultura de l’aigua.

La segona activitat es durà a terme el dissabte dia 30 de març i serà una passejada a l’Entorn del Dipòsit Maria Feliu i una pintada mural a les seves façanes, al Parc Fluvial del riu Ripoll (la pintada, només en horari de tarda) amb la presència de l’artista Xavi Valiente (ex alumne de l’Institut Can Planas).

La passejada a l’entorn del Riu Ripoll serà un recorregut d’1,6km, circular, amb inici i final al pou Maria Feliu i amb una durada prevista de 40 minuts. Hi haurà quatre horaris d’inici: 10 hores,12 hores, 16 hores i 17.30 hores. A la tarda, es coincidirà amb la pintada mural, que es durà a terme de 16 a 19 hores.

Al llarg d’aquesta passejada es donarà l’oportunitat de conèixer una mica més el pou Maria Feliu, els aiguamolls, la sèquia Monar, el Molí Vermell i la font de Can Gili, per tal d’entendre part del cicle de l’aigua i la importància de l’aqüífer existent a la zona.

Aquestes activitats compten amb la col·laboració de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i la Diputació de Barcelona.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>