Segona trobada del Club de lectura de professors de l’Institut

El passat dilluns dia 1 d’abril a les 17.30 va tenir lloc la segona sessió del Club de lectura de l’Institut Ramon Casas i Carbó.

En aquesta ocasió el llibre que es va comentar va ser Cosmètica de l’enemic, de l’escriptora belga Amélie Nothomb. L’autora, nascuda a la ciutat japonesa de Kobe, on va residir-hi fins als cinc anys, és actualment una de les escriptores en llengua francesa més conegudes i traduïdes.

La sessió del Club de lectura va servir perquè els seus components compartissin les diverses impressions que la novel·la els havia causat. En general, l’obra va agradar molt i se’n va destacar l’estil planer, el gran domini que mostra l’autora en la construcció dels diàlegs i l’originalitat de la proposta narrativa. La novel·la planteja, en definitiva, la dificultat que tenim sovint les persones de reconèixer el nostre jo més conflictiu. Un “dimoni interior” que ens pot interpel·lar de forma insistent fins a conduir-nos a extrems insospitats.

La trobada va servir també per parlar d’alguns aspectes de la vida i l’obra d’Amélie Nothomb, i per comentar més per sobre algun dels seus títols més clàssics, com Estupors i tremolors, o d’altres obres més recents com En Riquet del plomall o Pica’t al cor.

La propera sessió del Club de lectura serà el dilluns 29 d’abril, a les 17.30, i l’obra escollida és Carta d’una desconeguda, d’Stefan Zweig.

Bona lectura!

1 comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>