Rescatar el menjar sobrer

Per Tali Gragera i Èric Bartra, 1r ESO

Els espanyols desperdiciem a l’any més de 7,5 milions de tonelades de menjar. Un grup de persones preocupades per l’impacte de les escombraries sobre el medi ambient, en veure com es llença cada dia menjar sobrer en perfecte estat, van tenir la idea de desenvolupar una aplicació pel mòbil que servís per comprar el menjar que els restaurants no han aconseguit vendre.

L’aplicació s’anomena “Too Good To Go” a través d’ella es pot aconseguir a un preu molt baix el menjar sobrer. Com funciona? Només t’has d’instal·lar l’aplicació i aquesta et permet saber, en funció del lloc on et trobes, a quins restaurants de la zona els ha sobrat menjar.

Hem comprovat què hi ha al Clot i hem vist un parell de cafeteries, restaurants de sushi, etc… Per exemple, entre les 22:50 i les 23:5 per 3,49 euros pots obtenir un pack sorpresa de sushi. Amb un pack sorpresa es refereix a que no saps exactament quina quantitat, ni de quin tipus seran les peces de sushi, ja que seran les que no han venut al final del dia.

Pel que hem llegit, de moment, aquesta app té més de cinc milions de descàrregues. Sembla que pot ser útil per ajudar a frenar el malbaratament alimentari. Si ets un usuari de l’app pots obtenir un bon àpat a un preu molt reduït. D’altra banda, els restaurants no han de llençar tant menjar i, per tant, no fan tantes escombraries, amb la qual cosa el medi ambient també hi surt guanyant. Què us sembla?