• La qualitat mai és un accident, sempre és el resultat de l'esforç intel·ligent.

    John Ruskin, escriptor i sociòleg anglès

Actualitat de l’institut

Comença el programa STEM Barcelona, a l’institut. A partir del 27 d’octubre. Es promou la vocació científica. És una iniciativa de l’Ajuntament de Barcelona i The New York Academy of Sciences. Llegiu la notícia, aquí.
Activitats extraescolars organitzades per l’AMPA de l’institut: Aula d’estudis i Taller de Speaking (parlem en anglès). Encara hi ha places! Informeu-vos i inscriviu-vos.
Famílies, alumnat, professorat: subscriviu-vos al butlletí de notícies per correu electrònic (a la part inferior de la columna esquerra d’aquesta pàgina): rebreu informació immediata i actual de l’institut. També podeu seguir el compte de Twitter de l’institut @IJMZafra.
La comunicació emocional a través del
WhatsApp al programa Divendres TV3
Primer ESO a Zafra
Projectes 1r ESO
(l’aprenentatge per projectes)

Comença a treballar el grup Stem robòtica 16-17.

stem3GRUP STEM ROBÒTICA 16-17
OBJECTIU: Promoure la vocació científica dels alumnes.
Es treballen aspectos relacionats amb la programació, components i muntatge de robots. A través de l’entorn gràfic Scratch programen robots Arduino. L’alumne realitza el muntatge físic Arduino adquirint coneixements elèctrics i electrònics alhora que aprèn les ordres que faran funcionar un robot.

ELS NOSTRES ALUMNES STEM ROBÒTICA 16-17
Zaida Espada – Izah Khan – Cristina Rodríguez – Evelyn Aguayo – Mark Bezzelt – Victor Cabaco – Ot Callau – Cristina Casas – Àlvaro Carmona – Arnau Gallardo – Cristhian Gómez – Yerai Leyton – Paula Lorca – Guillem Ruíz – Jack Silva – Arnau Terol – Conchi Vecino – Betsy Villegas .

ELS NOSTRES MENTORS, DOCTORANDS:
-Nathalie Cerón: Enginyera Física
-Joan Mora : Enginyer Informàtic

(Vegeu el vídeo del curs anterior)

Llegir més»

Participeu, el 30 de novembre, en un experiment mundial de Física!: El gran test de Bell

Des de l’institut, encoratgem l’alumnat, les famílies, tothom, a participar a l’experiment anomenat “El gran test de Bell” (The Big Bell Test)

Només cal informar-se i jugar a uns jocs a internet, des del lloc web de “The Big Bell Test”. Es tracta de jocs on s’ha d’intervenir de la forma més aleatòria possible.

D’aquesta manera, i tot “jugant” estarem aportant dades importants als laboratoris de Física de partícules, que els necessiten per comprovar teories científiques de Física quàntica, molt rellevants.

Es pot participar ara mateix, tot i que les dades del joc només es recolliran als laboratoris el dia 30/11/2016; ara, es pot participar per “aprendre” a jugar.

Ànims i endavant amb l’experimentació en ciència avançada!

Projectes 1r d’ESO: Taller per estudiar i evitar el malbaratament d’aliments.

Els dies 10, 13 i 14 d’octubre l’alumnat de Projectes de 1r d’ESO ha realitzat a l’institut un taller sobre el malbaratament d’aliments, a càrrec de Núria Casas, de l’entitat Espigoladors,

Amb el taller es vol sensibilitzar i educar a la societat sobre el problema del malbaratament d’aliments, promovent bones pràctiques i l’aprofitament dels aliments en totes les etapes de la cadena alimentària i en les cases.

A la primera part del taller s’ha fet un joc de rol, en el que uns alumnes feien d’agricultors, d’altres d’intermediaris (supermercats) i per acabar uns altres de restauradors. El joc simulava tres temporades, en les quals els protagonistes desenvolupaven les tasques pròpies de producció, distribució i venda d’aliments. Llegir més»

Informe de la primera preavaluació

Per veure-les cal entrar a l’espai moodle del nostre institut utilitzant el nom d’usuari i la contrasenya del vostre fill/a.

Informeu-vos de com podeu consultar-les amb la següent guia:

Ajuda per a les famílies per visualitzar les preavaluacions

preaval2

Laia Estruch EN RESiDÈNCiA a l’Institut Juan Manuel Zafra

enresi2

El passat divendres dia 30/09/2016 va venir a l’Institut Juan Manuel Zafra la Laia Estruch, una artista contemporània, per posar en marxa el projecte En Residència.

A “En Residència” es va tractar sobre videos d’artistes de performance i un interessant debat sobre Art amb la Laia Estruch.

Trobareu més informació al blog d’En Residència (aquí)