• A nadie le faltan fuerzas, lo que a muchísimos les falta es voluntad.

    Victor Hugo, escriptor francès

Actualitat de l’institut

Un misteri històric de l’institut s’intenta resoldre!: ajudeu-nos en aquesta intrigant recerca.

Olimpíada de filosofia de Catalunya

Foto Olimpíada1Aquest any, l’institut ha participat, per primera vegada, a la IV Olimpìada de Filosofia de Catalunya en la modalitat de dissertació i que va tenir lloc els dies 1 i 4 de març a Barcelona. Les nostres representants han estat l’Helena de Pedro i la Marta Fernández, de 2n de Batxillerat Científic-Tecnològic. Ha estat una experiència molt interessant que tornarem a repetir.

L’Olimpíada de Filosofia, és una proposta per a alumnes de secundària dels centres educatius de Catalunya organitzada per la Societat Catalana de Filosofia, amb el suport de la Facultat de Filosofia de la UB i del Centre de Cultura Contemporània i amb la col.laboració del professorat de filosofia de secundària de Barcelona Llegir més»

Un misteri a sota el Zafra. Què s’amaga a sota l’institut? (Setmana 1…!)

Quesamaga1Què hi ha a sota el replà de l’escala d’incendis de l’institut?

Alguns de vosaltres us haureu fixat que quan sortim al pati des de l’edifici Rogent pel passadís de la planta baixa, cal pujar uns esglaons que després cal baixar per anar al pati o per entrar a l’aula de música.

Sembla que allà sota s’hi amaga alguna cosa, el què?

Què hi deu haver ? Unes runes prehistòriques? Les restes d’una església medieval? o va ser un caprici del constructor per a que féssim exercici?

Us proposem un joc per buscar la solució per aquest misteri. Llegir més»

Primers relats curts electrònics als projectes de 1r d’ESO

A l’estudi basat en projectes de 1r d’ESO s’està fent una biblioteca digital de relats curts, escrits per l’alumnat, amb llibres en format electrònic.

captura1

Pas a pas, les noies i els nois de 1r d’ESO, escriuen i editen els seus llibres, en format digital tipus epub. De moment, els relats curts s’escriuen en parelles d’escriptors/es que, alhora són dissenyadors/es, i editors/es dels seus llibres. Llegir més»

Què podem fer quan arriba un suspens a casa?

suspensLa xerrada de Mónica Vázquez dijous 23 de febrer a les 18’00 h va ser prou interessant per a les famílies que hi van asistir. Vàrem reflexionar i buscar solucions, i de ben segur que alguna cosa de profit ens vam portar cap a casa els allà presents.

Aquí teniu un petit resum de les moltes idees que vam compartir (i una presentación – síntesi)

-No hem d’oblidar qui som, i és que amb els nostres fills hem d’actuar com a pares. Ser uns bons referents, responsables d’ells, coherents amb els que els diem i fem i sobretot ajudar-los. Llegir més»

Roc Blackblock

mussEscolteu tres breus moments de l’entrevista que l’equip de Zafra News va fer a Roc Blackblock. En el primer ens parla de l’eina que utilitza per dissenyar les seves obres.

En el segon, ens comenta la funció de l’expressió artística.

I en el darrer, ens parla de l’institut com espai de connexió amb l’art.

TR sobre els Refugiats

s-blaybelArrel de l’exposició organitzada sobre el treball de recerca de Sabri Blaybel hem tingut l’oportunitat de conversar amb ell. Podreu escoltar el que més el va sorprendre a mesura que avançava la seva investigació.

I també què li ha aportat haver fet aquest treball sobre els refugiats sirians.