Ins Torre Roja amb la NASA

NASAhttps://photos.app.goo.gl/2ZfqN4soZczoKWht1

Fa un mes l’Escola d’Enginyeria de Telecomunicació i Aeroespacial de Castelldefels de la UPC, es va posar en contacte amb nosaltres per si volíem participar en una connexió en directe via ràdio amb l’Estació Espacial Internacional ISS. Comptaven amb la col·laboració d’ARISS, un projecte que posa en contacte escoles i universitats amb els astronautes d’ISS, mitjançant emissores de radioaficionats,  i de la Unió de Radioaficionats del Baix Llobregat qui proporcionaria tots els equipaments necessaris (emissores i antenes) per a la realització d’aquest contacte.

Després de la presentació de més de 60 centres, l’ Institut Torre Roja va ser un dels seleccionats per realitzar una de les 20  preguntes al Mark T. Vande Hei, astronauta de lnternational Space Station (ISS)

La pregunta realitzada per l’alumna de 2n de Batxillerat Esther Zamorano va ser la següent:

  1. Can you explain any funny situation that happened there? (INS Torre Roja Viladecans)

El moment de la connexió va ser màgic. Tots els assistents vam poder sentir una vibració “espacial “.Tot estava molt ben preparat però ningú ens podia garantir que finalment el resultat fos satisfactori.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>