TORRE ROJA I L’ANY JOSEP CARNER

A més de ser un any, el 2020, que passarà a la història per aquests moment tan difícils que vivim per la pandèmia del coronavirus. També és el 2020 un any de moltes més coses que s’estan celebrant encara que de moment hagi de ser des de casa.

Enguany és l’any Josep Carner, perquè fa 50 anys de la seva mort l’any 1970.

En motiu del 50è aniversari de la mort de Josep Carner, els alumnes de 1r d’ESO han treballat un xic de poesia del seu llibre el Bestiari.

Essent un poeta de relleu de principis del segle XX. Home que, emmarcat en una primera etapa dins el moviment del Noucentisme i vinculat a l’Institut d’Estudis Catalans, dedicat a la Diplomàcia i que, finalment, patí, com a molts, el cru exili, primer a Mèxic i més tard a Bèlgica. Ens ha deixat un bon llegat poètic, marcat per una llarga vida i riquesa vital.

Va morir el mes de juny de l’any 1970, per sort va poder acomiadar-se de la seva estimada Catalunya gràcies a una breu visita que pogué realitzar a l’abril d’aquell mateix any. Feia trenta anys que no havia pogut posar els peus a la seva terra. Va viure més de 40 anys fora de Catalunya.

Per mostra, del treball realitzat pels alumnes de primer, aquí us delectem amb un parell de recitacions de poesia de Josep Carner. Gaudiu de les nostres recitadores i recitadors i celebrem així el dia Mundial de la poesia que fou el passat  21 de març:

El Colom (recitació visual i auditiva)

https://drive.google.com/file/d/1i1mAdlojxxfwtlIKpxia4IoHvTyirT0y/view?usp=sharing

L’Elefant (recitació auditiva):

https://drive.google.com/file/d/1qQbIAEkF30S3Tvg_BsuvsWA3B5AzCJuu/view?usp=sharing

El Gat (recitació visual i auditiva)

https://drive.google.com/file/d/1P4zZjYC0iO_SQm8YCRD79A_6J9Y9eOX6/view?usp=sharing

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>