Projecte Trajectòries

Arrenca la 2a edició del projecte Trajectòries realitzat per l’Oficina Jove del Consell comarcal de la Selva a l’institut Rafael Campalans d’Anglès. S’ha dut a terme un taller amb cadascuna de les 5 línies de 4t d’ESO, amb la presència de les dues tècniques del servei d’orientació formativa i laboral de l’Oficina Jove i en Carles Holgado, jove participant de Trajectòries. L’alumnat s’ha mostrat interessat i al tenir l’experiència pròpia d’un jove, han pogut preguntar, resoldre dubtes i trobar un referent proper. Al ser la primera actuació d’aquesta nova edició, va venir la premsa per tal de fer notícia. A continuació els links:
https://twitter.com/tvgirona/status/1616415011378798594?s=20&t=sJnKzcUwaFjHAzAR0_bISg
https://www.tvlaselva.cat/index.php/noticies/61-societat/431-l-oficina-jove-del-consell-comarcal-de-la-selva-engega-la-2a-edicio-del-projecte-trajectories

En aquesta nova edició 10 joves de la comarca de la Selva amb històries molt diverses expliquen la seva trajectòria de vida. L’any 2020 neix el projecte amb l’objectiu de visibilitzar diverses trajectòries tant formatives com laborals de joves de la comarca. Es va crear aquest projecte perquè els diferents professionals que treballem amb joves vam veure com aquests durant l’etapa de finalització dels estudis obligatoris sentien pressió i angoixa per decidir el seu futur laboral. I és que tots i totes tenim la sensació que un cop elegeixes l’estudi superior ja no hi ha marxa enrere.  És a dir, hi ha la por al fracàs. A no haver escollit allò que realment volies, a veure que realment no era el que t’esperaves, a no entrar allà on volies o haver fet una segona opció que no t’entusiasma.

Trajectòries, doncs, va sorgir per posar èmfasis al fet que encara que a partir dels 15-16 anys tens l’opció de decidir què fer (continuar estudiant, iniciar-se al món laboral, fer un any sabàtic, marxar a l’estranger,…) aquesta decisió no és la definitiva. Vivim en un món on el canvi és constant i això permet que les opcions de cap a on volem anar també puguin variar. Totes les experiències que vivim ens aporten quelcom important i n’obtenim un aprenentatge. El rellevant és conèixer-se a un/a mateix/a i dedicar-se temps per així descobrir les motivacions i les qualitats de cadascú.

Per a poder veure les històries de vida dels 10 joves, s’han publicat per xarxes socials els vídeos (https://www.youtube.com/watch?v=ay7OCjIEHbE&list=PL8jGptp47pNzv0xdlGb83RCUGQ_Bbb2we) i també s’han creat cartells, els quals estaran penjats a instituts i equipaments juvenils de la comarca.