Passegem-nos per Internet amb seguretat

El 29 de novembre passat ens va visitar al nostre centre un Mosso d’Esquadra de nom Sergi Mir, que és l’especialista de la nostra zona a fer xerrades informatives als alumnes de sobre Internet Segura: xarxes socials i mòbils. Aquest cop ens visitava als alumnes de 3r d’ESO.
Ens va explicar quina informació hem de posar al Facebook o a altres xarxes socials i quina no, ja que no sabem a quines mans pot anar a parar la nostra informació ni quin ús se’n pot fer. També ens va parlar de com hem d’utilitzar les xarxes socials i per a què serveixen.
A més a més d’aquesta part més informativa, va haver-hi una altra part més participativa, ja que va deixar que els alumnes intervinguessin fent preguntes o comentaris, i en Sergi intentava donar resposta a les diferents qüestions plantejades sobre la informació que no és necessària, per a què serveix, si les xarxes socials són bones o dolentes…
La xerrada va ser molt amena perquè el Mosso hi intercalava anècdotes de diferents persones que han estat víctimes de robatoris, xantatges, etc.,… per internet o a través de videojocs.
No podien faltar-hi les preguntes relacionades amb el WhatsApp, i ens explicà els problemes que poden sorgir dintre dels grups de classe i de les fotos que a vegades enviem sense pensar en les conseqüències ni de l’ús que en poden arribar a fer les diferents persones amb aquella foto.
La xerrada no va ser seriosa, sinó tot el contrari, va ser divertida ja que els alumnes hi van poder participar i van riure molt. Com a conclusió, podem dir que aquest tipus de xerrades són molt interessants i necessàries, ja que cada vegada més persones, sobretot adolescents som usuaris de les tecnologies que faciliten la comunicació però no som gaire conscients del perill que pot comportar si no se’n fa un bon ús.
Creiem molt necessari que es facin sessions informatives d’aquest tipus perquè no ens passegem per Internet amb el lliri a la mà.
“Les veus del falcó”