L’ombra del Stuka s’ha aclarit i il.luminat al nostre institut!

Divendres 19 de maig, els alumnes de quart d’ESO de l’institut Rafael Campalans hem tingut l’oportunitat de compartir amb l’escriptor Pau Joan Hernàndez les nostres sensacions a partir de la lectura d’un dels seus llibres: L’ombra del Stuka, que prèviament havíem llegit a classe. Una tertúlia literària com aquesta, que impliqui l’autor del llibre debatut i alguns dels seus lectors adolescents, serveix sempre per enfortir el poder de transformació que té la literatura entre els joves.


Sortint de la xerrada he conclòs que pràcticament tothom ha vist en Pau com una persona molt intel·ligent i culta, plena de coneixement i amb un gran encert a l’hora de respondre les qüestions formulades. Personalment, crec que aquesta capacitat per saber mesurar la informació que vol desvelar i la que prefereix ocultar és una de les claus de l’èxit del llibre, que acull diverses situacions misterioses que necessiten estar organitzades per ser emocionants.

En Pau, un home en pau amb ell mateix o envoltat de fantasmes? És bo creure en esperits, per escriure una novel·la de misteri, o és millor ser-ne escèptic?  Aquesta ha estat una de les preguntes més reclamades de la trobada i segons ell un dels dilemes primordials per als escriptors que utilitzen recursos espectrals.

L’atmosfera que barrejava el misteri que caracteritza el nostre convidat amb la claredat amb què exposa les seves idees ha estat un magnífic escenari per aprendre a mirar les obres literàries des d’un punt de vista més proper als del nostre voltant!

Berta Coll  Bosch, 4t d’ESO