Els saltirons del cangur

Com cada tercer dijous de març, dijous passat dia 19, es va celebrar la XIX edició de la prova Cangur de la SCM.
La prova Cangur, convocada per la Societat Catalana de Matemàtiques, i organitzada per les respectives comissions balear, valenciana i catalana, és una activitat que es marca com a objectiu estimular i motivar l’aprenentatge de les matemàtiques a través dels problemes. Consisteix en una prova de trenta reptes matemàtics, de dificultat creixent i de resposta tancada, amb cinc opcions per a cada problema.

Els enunciats els prepara, en una reunió internacional que per al Cangur-2014 se celebrarà a Edimburg (Escòcia), l’associació Le Kangourou sans Frontières, on Catalunya hi participa amb representació nacional pròpia i actualment ostenta, per elecció, un dels càrrecs de l’equip directiu de l’associació. Llavors els i les participants d’arreu d’Europa i d’altres països del món es plantegen els mateixos problemes i tenen un temps d’una hora i un quart per intentar resoldre’ls.
Els nivells escolars a què s’adreça el Cangur de la SCM són els següents:
Nivell 1: alumnes de 3r d’ESO.
Nivell 2: alumnes de 4t d’ESO. 
Nivell 3: alumnes de 1r de Batxillerat o cicles formatius de grau mitjà.
Nivell 4: alumnes de 2n de Batxillerat o cicles formatius de grau superior.
El nostre centre va anar a fer les proves a l’Institut de Santa Coloma de Farners. Abans d’iniciar les proves, uns alumnes van fer un homenatge al poeta Joan Vinyoli, cantant dos dels seus poemes més importants. Seguidament, i durant una hora i quinze minuts, els participants es van concentrar de ple a fer les proves a la sala d’actes del centre.

Un cop acabades, i després d’un petit refrigeri, vam fer la foto tradicional de tots els participants i els professors i professores acompanayants al pati del centre.
Durant la primera quinzena d’abril, sortiran publicats els resultats d’aquestes proves i esperem que algun dels nostres alumnes participants figuri entre els primers.

“Falcó de notícies”