Comencen les activitats a la piscina!

piscinaPer primer any a l’institut d'Anglès s’ha començat l’extraescolar de piscina on es vol donar als alumnes l'oportunitat d'aprendre a nedar o millorar la seva tècnica nedant i/o realitzar l’activitat d’aquagym.

Els alumnes de 2n d’ESO van poder gaudir d’una classe d’Educació Física a la piscina. Van fer mitja hora on practicaven els diferents estils de natació i, l’altra mitja hora, se’ls va donar a escollir entre començar l’esport de l’aquagym o continuar amb l’activitat anterior.

He estat parlant de l’aquagym, però, us deveu preguntar en què consisteix aquest esport.

Doncs l’aquagym és una gimnàstica dins l’aigua. Els seus exercicis es basen principalment en la tonificació dels músculs, les repeticions i el joc amb els diferents materials com pilotes, peses, entre d’altres.

Els alumnes es poden situar dins la piscina tocant el terra o bé surant.

Els beneficis de fer aquagym són múltiples i diversos:

-S’exerciten tots els músculs.

-El poden fer tant persones amb sobrepès, per tal de baixar pes, com dones embarassades o persones amb problemes de mobilitat, etc.

-També serveix per millorar la resistència, l’equilibri i, com he dit abans, la tonificació muscular.

-La dificultat de moure’s a l’aigua ajuda a adaptar el cos a les necessitats de cadascú.

Entre d’altres punts.

Crec que és una iniciativa molt bona per als alumnes ja que una part d’ells tenen l'oportunitat d’aprendre a nedar, d’altres poden gaudir d’un esport que no poden realitzar a tot arreu mentre que, d’altres, poden tonificar el seu cos mentre estan “en remull”; és una activitat de la qual es pot gaudir molt.

Pia Bonadona