L’Institut Narcís Oller, Premi Qualicat a la Innovació Educativa Tecnològica

L’Institut Narcís Oller impulsa l’ús i aprofitament de les tecnologies de l’aprenentatge i la comunicació a través de la Comissió TAC, que aplega una trentena de professors del centre. Amb el programa d’Innovació Pedagògica “El centre digital”; l’Institut Narcís Oller ha estat un dels centres finalista del 4t Premi Xavier Batlle a les Bones Pràctiques i a la Innovació Educativa.

Com els altres sis centres finalistes, els responsables TAC del Centre, concretament el professor Jaume Bartolí, va exposar els eixos bàsics que configuren l’ús del mòbil, l’ordinador, la realitat virtual, les impressores 3D, la robòtica, etc., com a eines del coneixement del present i del futur. La valoració del jurat va ser molt positiva i està en línia amb la molt bona recepció que té el Departament d’Ensenyament de l’aplicació de les TAC en l’Institut Narcís Oller: la seva comissió TAC forma part de la xarxa de formadors i experts que assessoren la transformació digital dels centres educatius catalans.

L’acte d’entrega dels Premis s’ha dut a terme en la 7a Jornada d’Excel·lència a l’Educació, iniciada amb la interessant conferència d’en Jordi Garriga: “GESTIÓ DEL COMPROMÍS EN TEMPS DE TRANSFORMACIÓ EN CENTRES EDUCATIUS”.

En nom de l’Institut i en representació de la Comissió TAC i coordinació del Projecte hi han assistit el director del centre, en Josep M. Pallàs, en Jaume Bartolí (coordinador TAC) i l’Anna Casamitjana (cap de seminari d’informàtica).

Aquest important guardó és un estímul per aprofundir en l’ús de les noves tecnologies de manera inclusiva i  intel·ligent, en una forma d’ensenyar que, al segle XXI, requereix nous llenguatges i noves metodologies.

El professor Jaume Bartolí durant l’exposició.