4t d’ESO visiten el Supercomputador MareNostrum

Ahir, 16 de maig, els nostres alumnes de les optatives d’informàtica i programació d’ESO4 han visitat la Facultat d’Informàtica de la Universitat Politècnica de Catalunya on els han ensenyat el Museu d’informàtica. Han pogut veure tota una col·lecció d’ordinadors i dispositius informàtics que ens han permès conèixer la història de la informàtica. Tot perfectament explicat per un estudiant de la pròpia facultat.
Posteriorment, han anat a visitar el Supercomputador MareNostrum, a les instal·lacions del Centre de Supercomputació de Barcelona (BSC – Barcelona Supercomputing Center) on els han explicat totes les característiques d’aquest ordinador que és un dels més potents del món i, actualment, el tercer més potent d’Europa, amb una capacitat d’emmagatzematge en disc de 14 Petabytes i format per 3456 nodes (processadors, com petits ordinadors) units entre ells amb fibra òptica.

 

 

 

Supercomputador MareNostrum

 

Organitza la sortida el Departament d’informàtica i robòtica, i acompanyen els professors Ivan Asensi, Jaume Bartolí i les professores Sònia Rodríguez i Anna Casamitjana.

Per a més informació podeu visitar  Espai TAC: http://www.institutnarcisoller.org/espaitac/?p=2118