Tallers a la URV

El dimecres 25 de novembre, els alumnes dels primers de batxillerat científic i tecnològic van desplaçar-se  al campus Sescelades de la URV on van visitar les instal·lacions i van realitzar una sèrie de tallers.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

urv2   urv1

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En la visita guiada per les instal·lacions van poder veure els laboratoris, les aules i els patis. Després, en grups, van realitzar tres tallers diferents: un de polímers, un de modelització molecular (visualització de molècules en 3D), i un de fibra òptica. També van rebre una petita classe en una aula, com si fossin estudiants universitaris;  se’ls va parlar de diverses molècules que han estat molt útils per la vida i la cura de diferents malalties com la síntesi de l’àcid ascòrbic per curar l’escorbut, la quinina per curar la malària, l’acetil salicílic (aspirina) per al mal de cap, dolors musculars…  la fabricació dels primers pigments, etc. que, gràcies a la investigació científica, s’han pogut sintetitzar sense haver de recórrer a les matèries primeres que són escasses o amb alta demanda per altres motius.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>