UN ALTRE PREMI PEL TAPIRÓ!

La Lubna Khannach ha estat reconeguda amb el 1r Premi de Recerca en Química, atorgat per la Facultat de Química i l’AEQT. El treball porta per títol “El secret picant dels pebrots” i ha estat tutoritzat per la Yolanda Lizano i la Montse Vidal.

La Lubna, que ha començat els seus estudis de Medicina a la URV, va extraure la capsaïcina d’uns pebrots molt picants. Paral·lelament, va fabricar una crema casolana, que seria la base per al remei per la lumbàlgia. Va envasar la crema en petits recipients i va afegir la capsaïcina només a la meitat d’aquests recipients. Va buscar voluntaris que patissin lumbàlgia i els va donar un pot amb crema, que els pacients no sabien si contenia principi actiu o era només placebo, juntament amb un qüestionari per fer el seguiment del dolor.

Els resultats obtinguts van estar espectaculars, la crema va funcionar, però, a més, la Lubna va realitzar un treball impecable en quan a procediment i presentació. Aquest premi és un reconeixement al seu esforç. Moltes felicitats, Lubna!!