Jornada STEAM a Igualada

El passat dimecres 26 de juny, en el marc del programa d’innovació STEAMCat, es va celebrar a Igualada una trobada amb tots els centres de Catalunya que vam ser seleccionats per  participar-hi. Dos membres del nucli impulsor del claustre que s’encarreguen del projecte a l’institut, la Roser Barbadillo i la Laura Mangas, vam anar-hi i vam realitzar una jornada de formació al Museu de la Pell d’Igualada.

En primer lloc vam assistir a una presentació de les diferents activitats educatives que ofereix el museu i les adoberies de l’entorn; després  ens van explicar l’activitat del Bosc: aprofitament i contribució a la sostenibilitat, programa dissenyat per la UPC amb idees per agafar dades, treballar-les, fer un diagnòstic i conscienciar-nos de la petjada de diòxid de carboni que deixem, importància de l’ús de l’aigua, de l’arbrat… ; més tard vam assistir a la conferència d’en Jordi Domènech on se’ns va donar eines per elaborar articles de divulgació i científics; amb la calor sofocant fent acte de presència, ens van dotar de les plaques Arduino previstes per a l’Institut i vam establir el calendari per a participar el curs vinent en el programa “Inspiring Girls” al primer cicle de l’ESO, amb la intenció d’augmentar l’autoestima i l’ambició professional de les noies d’arreu del món.

Ja a la tarda, vam participar en un taller que ens ajudarà a fer el pas de les experiències viscudes a plasmar-les en unitats didàctiques. Per últim, una conferència sobre “Gènere i equitat” impartida per la Cristina Sánchez, espai per a fer-nos reflexionar sobre la inexistència de la igualtat.

Tot plegat, una jornada plena d’activitats que ens va acostar a la metodologia de treball STEAM, i ens va aportar moltes idees per a poder aplicar amb el nostre alumnat, per a millorar en el nostre dia a dia a classe i treballar encara millor en les àrees de ciències, tecnologia i matemàtiques.

1 comentari

  1. Montse Bordanova i Mundet

    Molt interessant i molt útil per a l’aprenentatge la metodologia de treball STEAM.
    És important avançar i millorar tots aquells aspectes millorables. Del dia a dia educatiu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>