Jornada Explora STEAM a Amposta

El passat dissabte 30 de març, en el marc del programa d’innovació STEAMCat, es va celebrar a Amposta una trobada amb tots els centres de Catalunya que van ser seleccionats a participar-hi. Dos membres del grup impulsor de professors que s’encarreguen del projecte a l’institut, la Roser Barbadillo i el Joan Alberich, vam anar-hi i vam realitzar una jornada de formació al centre de convencions d’Amposta.

En aquesta ocasió, la jornada es va organitzar en quatre parts: en primer lloc vam assistir a una conferència sobre les possibilitats de la robòtica i les seves implicacions ètiques i morals; després ens vam distribuir en diferents grups i vam poder realitzar uns tallers que ens donaven idees per aplicar a l’aula: la Roser va fer un taller sobre plàstics, i el Joan un altre sobre materials i exploració espacial; en la tercera part vam assistir a un col·loqui sobre les dones i les àrees STEAM; i finalment, ja a la tarda, els qui ho vam voler vam fer un viatge en barca fins a la desembocadura de l’Ebre amb diferents observacions de fauna i uns experiments sobre la salinitat de l’aigua, a càrrec dels professors del camp d’aprenentatge del delta de l’Ebre.

Tot plegat, una jornada plena d’activitats que ens va acostar a la metodologia de treball STEAM, i ens va aportar moltes idees per poder aplicar amb els nostres alumnes, per millorar en el nostre dia a dia a classe i treballar encara millor en les àrees de ciències, tecnologia i matemàtiques amb els nostres alumnes a l’institut.

1 comentari

  1. Montse Bordanova i Mundet

    Molt interessant, una innovació que, com totes les novetats, al principi pot presentar dificultats, però que, sense cap mens de dubte farà avançar l’aprenentatge dels alumnes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>