Exposició oral Aules Dedicades 1r, 2n i 3r d’ESO

fullsizerender-13El dilluns dia 20 de març,  els nois i noies de 1r d’ESO han passat per totes les classe explicant als seus companys tot el que han après sobre la persona a qui han dedicat la seva aula. Aquest curs 2016-2017, el projecte d’aules dedicades tenia com a fil conductor “Les dones al llarg de la històra”. Els de 1r d’ESO A han triat Diane Fossey i  Jane Goodall, estudioses i defensores dels drets dels animals, concretament dels goril·les i els ximpanzés. Els de 1r d’ESO B han dedicat l’aula a Cleòpatra, els de 1r d’ESO C a Neus Català, exiliada republicana que va estar tancada als camps d’extermini nazis, els de 1r d’ESO D a Nàdia Ghulam, una noia afganesa que va agafar la identitat del seu germà gran mort per poder treballar, ja que sota el règim dels talibans les dones no poden treballar i aquesta era l’única manera de portar diners a casa perquè el seu pare estava molt malalt. Finalment, els de 1r d’ESO E han dedicat l’aula a Mireia Belmonte.

Avui a l’institut s’ha parlat de totes elles, s’ha fet difusió de la seva lluita, de les seves vides i del seu exemple. Prenent-les com a referent positiu se’ls ha fet un homenatge. El dia 27 de març a les 13:30h., tots els pares i mares de 1r d’ESO que vulguin i puguin, estan convidats a visitar l’institut per poder sentir i veure les exposicions orals dels seus fills i filles.

El dimarts dia 21 va tocar els de 2n d’ESO exposar als seus companys el personatge femení a qui havien dedicat l’aula: 2nA – Marie Curie, 2nB – Anne Frank, 2nC Malala Yousafzai, 2nD Frida Kalho i 2nE Sophie Scholl.fullsizerender-8

Aquest dijous 23 de març han explosat els de 3r d’ESO sobre 3rA- Rachel Carson, 3rB-Lluïsa Vidal, 3rC – Marie Curie, 3rD – Mercè Rodoreda i 3r AO – Josefina Castellví.

Us animem a descobrir més d’aquestes grans dones de la història o a parlar amb els nois i noies per saber-ne més…segur que n’han après un munt!

Podeu veure moltes fotos de les exposicions orals AQUÍ.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>