Emergència climàtica: encara hi som a temps?

Manifestació de joves exigint mesures davant el canvi climàtic

Fa uns dies, a una de les classes de l’institut Frederic Mompou, va tenir lloc un intens debat sobre un dels temes de més actualitat: el canvi climàtic.

A l’esdeveniment hi vam participar els estudiants de 2n batxillerat científic adoptant diferents rols: activistes, científics, gestors ambientals i periodistes.

Els principals punts que es van tractar van ser les causes del canvi climàtic, les conseqüències, l’actuació davant la problemàtica i la distribució de les responsabilitats.

Concretament, vam parlar sobre com afecta el Co2 la desforestació. Els participants vam arribar a la conclusió que els boscos actuaven com a embornals. Així doncs, la destrucció de les reserves vegetals significa no només l’eliminació de fixadors de carboni, sinó també la conversió d’aquests en una font alliberadora de Co2 a l’atmosfera.

Una altra qüestió que es va abordar va ser la probable futura manca d’aigua potable i la disponibilitat d’aquesta arreu del món. Veritablement l’actual accessibilitat a aquest recurs ens cega sobre aquest enorme repte global.

Igualment, l’acidificació dels mars i dels oceans -a causa de la quantitat de diòxid de carboni present a l’aigua- i els seus efectes sobre la biodiversitat marina van ser temes que vam discutir.

D’altra banda, respecte a la gestió del canvi climàtic, es va concloure que les projeccions climàtiques de temperatura i precipitacions podrien ser una bona eina per guiar la nostra actuació local i global.

Finalment, referent a les solucions, va haver-hi consens sobre la urgència d’actuar, indignació sobre la falta d’impuls i d’inversió en les energies renovables i divergència sobre la responsabilitat individual i els nostres hàbits de consum.

Autoria: Daniel Garcia, Carla Colorado, Alex Lizano y Alexia García.

Revisió: Ayoub Mouka

1 comentari

  1. Montse

    Un debat interessant. És importantíssim que ens plantegem tots plegats el tema de l’emergència climàtica. És un primer pas per trobar solucions a un problema que ens afecta a tots.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>