Challenge de matemàtiques durant el confinament

Durant aquest temps de confinament, amb les noies i els nois de 2n d’ESO estem plantejant setmanalment reptes matemàtics (challenge) relacionats amb el tema que estem desenvolupant actualment: la geometria.

El primer repte va consistir a grabar un vídeo construint la torre d’espaguetis més alta. La idea era veure que l’estructura més alta que s’aguantava sola era la que contenia més triangles:

En un altre repte es tractava de fer la demostració del teorema de Pitàgoras d’una manera molt visual, fent servir cigrons i llistons de fusta:

En altres reptes hem recordat el concepte original d’àrea fent mesures de la mà, o comprovar la relació entre la circumferència i el diàmetre per trobar el nombre pi, o realitzar polígons amb tires de cartró per comprovar-ne la solidesa. Tot plegat una manera d’aprendre molt vivencial.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>