Medi Ambient

http://mediambient.gencat.cat/ca/05_ambits_dactuacio/educacio_i_sostenibilitat/educacio_per_a_la_sostenibilitat/escoles_verdes

El nostre institut sempre ha mirat per ser un centre sostenible i preocupat pel medi ambient. És per això que al 2009 es va iniciar com a nou membre de la Xarxa d’Escoles Verdes de Catalunya.

Això va implicar una sèrie de canvis en el funcionament i en la planificació de centre. Uns canvis cap a positiu, cap a millorar la nostra implicació amb el medi ambient. Vam substituir el paper blanc del centre per paper reciclat, es van instal·lar plaques solar, es van regular els cabals de les aixetes, entre d’altres, i poc a poc i any rere any s’han anat fent altres millores com la digitalització de tota la documentació per tal de reduir el consum de paper i la implantació de sensors que ens ajudaran a regular el consum de gasoil.

Tot això i més s’ha continuat fent per mantenir la insígnia d’escola verda, però no tant sols el centre s’hi ha implicat sinó que la comunitat educativa també. S’han fet campanyes per conscienciar a tota la comunitat de la importància que té reciclar, reduir el consum de paper i aigua, d’utilitzar els contenidors correctament, etc.

El nostre centre també forma part de la Xarxa d’Escoles per la Sostenibilitat de Catalunya (XESC) , una xarxa que neix de la unió de les escoles verdes i de les entitats locals per promoure programes de sostenibilitat.

Com a escola verda i membre de la XESC hem anat adaptant poc a poc el centre i conscienciant a la comunitat educativa de la importància que tenen tots aquests canvis, però no ens aturem. Cada any anem implantant nous reptes i anem conscienciant als nouvinguts.

Entre tots farem un centre millor i un mon millor!!