REVISTA – EXCURSIÓ A LA COVA DEL TABAC

EXCURSIÓ A LA COVA DEL TABAC

El passat dijous 4 d’octubre, els alumnes de 4rt d’ESO i Batxillerat que cursem l’assignatura de Biologia vam visitar la Cova del Tabac.

La Cova del Tabac es troba a la serra de Montroig, a pocs quilòmetres del municipi de Camarasa i situada a 300 m sobre el nivell del riu.

Es tracta d’una cavitat de 15 metres d’amplada per 20 d’alçada i uns 180 metres de llargada.  La cova disposa de representacions de pintura rupestre protegides com a Patrimoni de la Humanitat en el conjunt de l’Art rupestre de l’arc mediterrani de la península Ibèrica.

Per arribar a la cova, vam haver d’emprendre una ruta a peu d’una hora i mitja aproximadament des del pantà de Camarasa. Durant el trajecte, disposàvem d’un guia que ens informava sobre la fauna i la vegetació de la zona. Així, vam poder observar el canvi de vegetació al llarg del camí, que anava des d’una pineda replantada al començament del trajecte, fins a l’alzinar a les zones més altes.

Des del meu punt de vista, va ser una sortida força satisfactòria, ja que vam poder relacionar les explicacions del guia amb les qüestions d’ecologia tractades a classe. A més a més, vam poder gaudir d’un matí diferent envoltats de natura i bona companyia.

Núria Boix – 2n Batxillerat