Taller de cuina (2n dietètica)

El passat dilluns dia 20 es va donar una experiència molt enriquidora gràcies a la col·laboració entre l’Institut de Sales i l’Institut Martí Dot. En aquesta ocasió, els estudiants de 2n del CFGS de Dietètica del nostre institut es van submergir en un intercanvi amb els estudiants del CFGM de Cuina i Gastronomia de l’Institut Martí Dot, donant vida a una jornada teòrico-pràctica plena d’aprenentatge, col·laboració i creativitat.

L’activitat va començar amb la formació de grups interinstitucionals, aspecte clau per a l’èxit d’aquesta experiència educativa col·laborativa. Mentre alguns estudiants es submergien en l’elaboració de plats adaptats per a pacients amb disfàgia, uns altres ho feien en els conceptes fonamentals de la creació de menús saludables.

Els estudiants del CFGM de Cuina i Gastronomia van presentar les seves propostes de plats per als restaurants que estaven desenvolupant en el seu crèdit de síntesi, mentre que els alumnes del CFGS de Dietètica van aportar idees valuoses per a millorar aquests menús, a més de dur a terme la valoració nutricional dels mateixos. Aquí uns aportaven opcions de cuina creativa i els altres es posaven en la pell d’experts dietistes per fer propostes de canvis per a la millora dels plats proposats.

En la cuina, la col·laboració va mostrar als estudiants que hi ha maneres de cuinar plats de textura modificada de forma relativament senzilla, una tasca desafiadora però crucial per a adaptar-se a les necessitats dels pacients amb disfàgia. L’experiència va culminar amb un tast d’aquests plats, on cada grup va poder apreciar i avaluar el resultat del seu treball conjunt.

Aquesta activitat no sols ha estat positiva, sinó que ha destacat la complementarietat de tots dos cicles formatius. La unió del saber fer en la dietètica amb les habilitats culinàries ha aportat un valor afegit significatiu, subratllant la importància de la col·laboració interdisciplinària en la formació dels nostres estudiants.

En resum, aquesta jornada ha estat més que una simple activitat col·laborativa; ha estat una experiència molt positiva pels nostres estudiants, veient de primera mà la manera en que cuiners/es professionals porten a terme la seva feina. Estem agraïts/des per l’oportunitat disfrutada i per les futures oportunitats de col·laboració i aprenentatge que aquesta associació ha inaugurat.

Gràcies a les professores Neus Gumi i Bel Cuixere!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>