ROBOTICS AND AUTOMATION TEACHER WORKSHOP

https://photos.app.goo.gl/1sZuG92s5VEKStw79

La professora del Departament de Tecnologies del nostre Institut, Anna Lloveras, ha estat a Bèlgica, durant la setmana del 17 al 20 de desembre, assistint a un taller de robòtica educativa a l’ESA (Agència Espacial Europea).

En aquest taller, adreçat a professorat de secundària d’escoles de l’espai europeu, els professors han après a utilitzar la robòtica espacial i l’automatització en el context d’àmbits curriculars, com la física i la tecnologia, i han descobert i dominat noves eines i pràctiques basades en la investigació STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics).

En els diferents tallers, els professors han practicat i experimentat amb sistemes i plataformes programables, com ara Arduino, Raspberry Pi i Lego Mindstorm, que permeten desenvolupar reptes i projectes tecnològics inspirats en les missions espacials de l’ESA. Alguna de les tasques ha consistit en dissenyar i construir un vehicle per realitzar una “Missió a Mart” amb un objectiu específic de recerca.

Els tallers i la formació s’han dut a terme al Centre de Formació Educativa de l’ESA (ESEC-Galaxia) ubicat a Transinne, Bèlgica.