Nou Curs 2015/2016

INICI DE CLASSES

Dilluns, 14 de setembre: De 8:00 a 8:30h acollida. Inici del curs amb horari especial: tutoria de 8:30 a 10:00h; pati de 10:00 a 10:20; i classe normal de 10:20 a 14:40h.

Horari del centre tots els dies:

  • HORA D’ENTRADA: tots els dies a les 8:00h.
  • HORA DE SORTIDA: tots els dies a les 14:40h

 

MATÈRIES OPTATIVES

Per poder començar el curs en horari complet, convoquem els vostres fill/es uns dies abans per triar correctament les matèries optatives. L’alumnat de 2n i 3r d’ESO ha de triar 1 matèria optativa. El full de tria s’ha de descarregar de la web del centre.

Així, cal que tot l’alumnat de 2n i 3r d’ESO es presenti al centre divendres, 4 de setembre, a les 13:30h, on el tutor/a presentarà aquestes matèries i explicarà com s’ha de fer la tria. El full de matèries optatives s’haurà de retornar al centre, signat pels pares, el següent dia feiner, dilluns, 7 de setembre, a les 11:00h.

 

ASSISTÈNCIA

L’assistència a les classes és obligatòria, tant a l’ESO com a Batxillerat i al Cicle Formatiu. Quan per algun motiu l’alumne/a arribi tard o hagi de faltar, els pares ho hauran de comunicar prèviament i justificar-ho per escrit al tutor/a (l’agenda escolar és el canal normal de comunicació famílies/professorat). En cas de malaltia o força major, caldrà avisar telefònicament de l’absència i justificar-la posteriorment per escrit. Els fulls per justificar les absències es troben a la nostra web i a consergeria. Cada dia s’avisarà les famílies, via correu electrònic o similar, de les faltes d’assistència, retards injustificats i faltes de convivència.

 

LLIBRES I MATERIAL

Podeu consultar la llista de llibres de text i de lectura a la nostra web.

Important: no folreu, ni poseu el nom als llibres fins que comenci el curs.

 

TEMPS D’ESBARJO

Com ja sabeu fem jornada continuada (de 8:00 a 14:40h), per la qual cosa els alumnes tindran 2 patis de 20 minuts cadascun; el primer a les 9:50h, i el segon a les 12:30h. L’alumnat d’ESO no podrà abandonar el recinte escolar.

 

CALENDARI ESCOLAR

  • 14 de setembre: Inici del curs. Rebuda de l’alumnat i classes.
  • Del 23 de desembre al 7 de gener (ambdós inclosos): vacances de Nadal.
  • Del 19 al 28 de març (ambdós inclosos): Setmana Santa.
  • Dies festius de lliure elecció: 2/11; 7/12; 8/1; 8/2; 22/4; 2/5.
  • 21 de juny de 2016: acaben les activitats docents amb alumnes

 

AVALUACIONS I BUTLLETÍ DE NOTES

Durant el curs s’efectuaran tres avaluacions corresponents a les matèries cursades durant els tres trimestres. Per tant, el vostre/a fill/a, rebrà el butlletí de qualificacions en finalitzar cada trimestre (Nadal, Setmana Santa i juny). Cal retornar degudament signats tots tres butlletins de notes. A més, a mitjan primer trimestre (4 de novembre) es realitzarà una preavaluació de l’alumnat d’ESO i 1r de BAT.

 

ENTREVISTES

Considerem necessaris els contactes periòdics amb els tutors/es i professors/es dels vostres fills/es per tal que l’acció educativa, en el seu conjunt, sigui més eficaç i profitosa. Les visites al professorat poden concertar-se per telèfon, o bé per mitjà dels mateixos alumnes fent servir l’agenda escolar.

 

SORTIDES I EXCURSIONS

Segons les programi cada Departament o Equip docent. Les sortides de centre seran: a 4t aniran a la Toscana de viatge de final d’etapa i a Batxillerat tindran el viatge a Madrid a 1r i el de Sòria a 2n. A més, hi ha diferents intercanvis amb Alemanya (Krefeld i Hamburg) i França (Rouen).

 

TRANSPORT ESCOLAR

El servei de Transport escolar és obligatori (preceptiu i gratuït) per a l’alumnat d’ESO de Sant Cebrià de Vallalta, ja que s’han de desplaçar de localitat per assistir al seu centre escolar.
Aquest servei està subvencionat pel Departament d’Ensenyament i gestionat pel Consell Comarcal del Maresme. Quan per algun motiu l’alumne/a hagi de faltar, els pares ho hauran de comunicar prèviament..

 

AMPA

L’horari de l’AMPA és els dimarts i dijous de 12:20 a 14:40h i a partir del 19 d’octubre també els dimarts de 16 a 18h.

De les activitats extraescolars i de repàs que ofereix l’AMPA, cursos, xerrades, debats per a les famílies, taquilles i altres informacions, en trobareu més informació al setembre a la web de l’Institut, a l’apartat de l’AMPA.

Si voleu enviar suggeriments, contactar amb l’AMPA o apuntar-vos-hi, ho podeu fer a través de l’adreça electrònica ampaiescanet@gmail.comAquesta adreça electrònica s’està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la
.

 

REUNIONS GENERALS DE PARES i MARES

Per tal d’iniciar el primer contacte informatiu sobre aquest nou curs i per la conveniència que representa que les famílies participin de prop en el procés educatiu, us convoquem a la reunió de grup que es celebrarà, amb el vostre tutor/a, a l’Institut el dia i hora indicats:

  • 1r d’ESO.  Dilluns,      14 de setembre, 19:00h (aules 9, 10 i 11; 2n pis).
  • 2n d’ESO. Dimecres,  16 de setembre, 19:00h (aules 1,2,3 i 17; 1r pis).
  • 3r d’ESO.  Dijous,       17 de setembre, 19:00h (aules 12, 13 i 14; 2n pis).
  • 4t d’ESO.  Dilluns,       21 de setembre, 19:00h (aules 4,5,6,7 i 8; 1r pis).
  • 1r BAT.     Dimecres    23 de setembre,19:00h (biblioteca)
  • 2n BAT.    Dijous         24 de setembre, a les 19:00h (biblioteca)

L’ordre del dia de la reunió serà el següent:

  1. Signatura del full d’assistència i de recollida de dades (mòbils i correus electrònics).
  2. Informació de l’AMPA: Activitats i serveis extraescolars i altres.
  3. Presentació dels tutors/es.
  4. Informació general sobre el funcionament i organització del centre, així com dels estudis que cursa el vostre fill/filla.
  5. Control d’assistència de l’alumnat i normes de convivència i de conducta.
  6. Torn obert de paraules.

Per a qualsevol informació addicional i/o aclariment no dubteu a posar-vos en contacte amb nosaltres, bé personalment o telefònica al  93 795 47 63.

Per a més informació, recordeu de consultar sovint la nostra pàgina web: www.iescanet.cat

 


Ben cordialment,
Miquel Galceran Artigas
Director
Canet de Mar, 27 de juliol de 2015

Descarregar el document en format PDF