RUTA GÒTICA DE MANRESA

Els alumnes de l’assignatura de Història de l’art van realitzar, el passat dia 24 de gener, una sortida al casc antic de Manresa a fi de conèixer alguns dels edificis i monuments gòtics de la ciutat.

De camí a la Seu de Manresa des de Cal Gravat, van aturar-se a contemplar dues antigues creus de terme d’origen gòtic, la Creu de la Culla i la Creu del Tort, aquesta darrera vinculada també amb el passat ignasià de la ciutat. Abans d’arribar al temple de la Seu, els alumnes van fer una aturada a la Santa Cova, un dels màxims exponents del barroc català, on van aprofitar també per conèixer quatre pinzellades sobre Sant Ignasi de Loiola, alhora que van poder gaudir d’una esplèndida vista del turó del Puigcardener i la basílica de la Seu.

Un cop arribats al temple gòtic, els alumnes van visitar l’interior del temple, on van poder reconèixer els principals trets i elements constructius d’aquest estil. A banda de l’arquitectura, també van analitzar les diferents escenes del magnífic retaule gòtic del Sant Esperit de Pere Serra. A l’exterior, a banda d’observar els elements de suport de l’edifici, van poder identificar més d’una desena de marques dels picapedrers als carreus de l’edifici, així com també contemplar els vestigis del claustre i una finestra de l’anterior temple romànic.

En acabada la visita del temple gòtic manresà, els estudiants van fer una passejada pels carrers gòtics del casc antic abans de retornar a l’Institut.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>