NEIX EL CLUB DE LECTURA CAL GRAVAT

El passat dimarts 15 d’octubre, l’Institut Cal Gravat va inaugurar el seu club de lectura amb una sessió dedicada a la novel•la La pell freda d’Albert Sánchez Piñol.

Dins el projecte de l’impuls a la lectura que des del passat curs es va implementar a l’institut manresà, des de la comissió de l’Aula d’Arts i Lletres d’aquest centre educatiu s’ha promogut la creació d’un club de lectura obert a tota la comunitat educativa i al conjunt de la ciutadania. L’objectiu principal d’aquesta iniciativa es posar en comú l’experiència lectora a partir de la proposta d’un seguit de lectures al llarg del curs, mitjançant col•loquis conduïts pels mateixos participants.

Aquesta sessió inaugural, a la qual van assistir diversos professors i alumnes del centre, va estar dedicada a la novel•la que va propulsar a la fama l’escriptor barceloní Sánchez Piñol: La pell freda (2002). Sota la conducció del professor de literatura Josep Mª Freixa, els participants van compartir i debatre durant més d’una hora a l’entorn de les experiències derivades de la seva lectura. Al finalitzar, tothom va valorar molt positivament la iniciativa desenvolupada amb un clima de familiaritat.

Abans de finalitzar aquesta primera jornada es va fixar una nova sessió per al proper mes de febrer i una nova lectura, L’atles furtiu d’Alfred Bosch.

VIATGE D’ERASMUS PLUS A LITUÀNIA

El grup d’alumnes del Projecte Erasmus Plus es troba a Vilnius (Lituània). El treball es realitzarà del 13 al 18 d’octubre i de moment es troben molt ben acollits pels companys i famílies i ja han visitat: l’institut, l’Ajuntament i la ciutat.

SORTIDES DE TUTORIA

El divendres 11 d’octubre, s’han fet les sortides de tutoria dels diferents nivells del centre. Cada nivell ha caminat fins a la zona escollida i ha  fet diverses activitats per enfortir les relacions entre els components dels grups.

Els entorns escollits per a cada grup han estat:

1r d’ESO: La Riera dels 3 salts

2on d’ESO: El Parc de l’Agulla

3r d’ESO: El Congost

4rt d’ESO: El Parc de Puigterrà

1r de Batxillerat: La Suanya

FPB: Aigüamolls de la Bòvila

 

XERRADA INAUGURAL DEL CURS

“Comença el curs en actitud positiva”

 Aquest va ser el tema de la xerrada inaugural d’aquest curs.

El dimarts 24, amb la #biblioteca plena de gom a gom, la psicologa Lidia Costa,de forma molt senzilla ha anat desgranant la importància de les petites accions per millorar les relacions amb els fills/es.

Gràcies a tots per assistir.

VISITA A L’EXPOSICIÓ D’ARTISTES MANRESANS

L’alumnat de 4rt d’ESO de la matèria d’Història de l’Art, acompanyat per Sonia Fernandez i Ovidi Cobacho, van visitar el dilluns 16 de setembre la 89è Exposició Artistes Manresans al Centre Cultural del Casino organitzat pel @CercleArtisticM. Tot i valorant les obres exposades i atorgar premis simbòlics entre els artistes de l’exposició d’Artistes Manresans.

https://www.naciodigital.cat/manresa/noticia/85817/alumnes/institut/cal/gravat/premien/artistes/manresans

BEQUES PER A ENSENYAMENTS POSTOBLIGATORIS

S’han convocat les beques per a estudiants que el curs acadèmic 2019-2020 cursen ensenyaments postobligatoris (batxillerat, cicles, fp bàsica,..).

Les quanties i les característiques les podeu trobar a: http://ensenyament.gencat.cat/ca/tramits/tramits-temes/247-beques-ministerio-postobligatoris.

El termini per presentar les sol·licituds: de l’1 d’agost a l’1 d’octubre de 2019.

La presentació es realitza via telemàtica.

També aprofitem per recordar-vos que la reunió pares d’inici de curs serà el proper dilluns 9 de setembre a les 7 del vespre.”

ALUMNAT AL CURS CIATE A TARRAGONA

Dimarts i fins diumenge tenim el Roger, el Guerau, la Inés, el Marcel i la Nerea que s’han estrenat aquest any i cursen el CIATE nivell I al Complex Esportiu de Tarragona.
I l’Edgar, el Bernat, l’Asha, la Judit i l’Albert que estan ja fent el segon i últim nivell del mateix curs, i amb el qual després de fer més de cent hores de pràctiques obtindran el títol de monitor esportiu.
Aquests cursos són promocionats pel Consell Català de l’Esport, dins el Pla Català de l’Espoet a l’Escola on el nostre centre ja fa molts anys que hi participem.

JORNADA FINAL DE CURS

El divendres dia 21 hem celebrat el darrer dia del curs amb una sèrie d’activitats lúdiques que ens han permet acomiadar-nos fins el setembre.

SOPAR DE GRADUACIÓ DE 2on DE BATXILLERAT PROMOCIÓ 2017-19

Divendres 14 de juny, després d’un quants dies esgotadors d’exàmens i les PAU, els alumnes de 2n de Batxillerat van celebrar la Festa de Graduació de final d’etapa a l’Institut Cal Gravat.
Alumnes, familiars i professorat van gaudir d’un sopar de germanor al restaurant els Noguers. Amb molta alegria i satisfacció van rebre l’orla i el motiu que els hi vam preparar perquè tinguin un bon record de la seva estada amb nosaltres.
Ara que han enllestit aquesta etapa els hi volem desitjar molta sort en aquest nou viatge. No els oblidarem! Fins aviat!!

GRADUACIÓ ALUMNAT 4t ESO

Divendres 21 de juny a les 7 de la tarda i al centre vam poder celebrar la graduació de l’alumnat de 4t ESO de la Promoció 2015-19. Acompanyats de la família i bona part del professorat, amb certa tristesa però també amb molta alegria de… Llegeix més»