MODIFICACIONS A LA JORNADA DE PORTES OBERTES I PREINSCRIPCIÓ

Us informem que donat el tancament de centres educatius el passat 13 de març per l’estat d’excepcionalitat degut al Coronavirus, ens veiem obligats a anul·lar les Portes Obertes de la ESO.

Us facilitem el material que teníem previst explicar-vos en aquesta jornada i agraïm moltíssim el vostre interès.

El període de preinscripció a l’ESO queda ajornat.

La Jornada de Portes Obertes de Batxillerat és manté a la mateixa data.

Per qualsevol consulta per mail a: iescalgravat@xtec.cat

Tancament del centre del 13 al 27 de març pel Coronavirus

El Departament d’Educació, seguint instruccions del Departament de Salut i com a mesura excepcional per contenir el Coronavirus, ha pres la decisió de tancar a partir del dia 13 de març i fins al proper dia 27 març, ambdós inclosostots els centres educatius del país.

Per aquest motiu, l’Institut Cal Gravat romandrà tancat fins a nova ordre.

Seguirem prestant  atenció a les instruccions del Departament de Salut i a l’evolució de la situació.

Us recomanem que estigueu pendents del correu electrònic i de la web del centre.

També us recordem que cal que seguiu les indicacions, recomanacions i protocols que estableix el Departament de Salut pel que fa a la prevenció del virus i que podeu consultar a http://canalsalut.gencat.cat/coronavirus

 

Us agraïm la vostra comprensió i col·laboració.

Equip Directiu

Setmana verda internacional Erasmus + a l’Institut Cal Gravat

En el marc del projecte Eramus+ “Little Actions for Active Citizenship”, l’Institut Cal Gravat va acollir una trobada multicultural amb instituts d’arreu d’Europa durant la setmana  del 8 al 14 de febrer.

Durant aquells dies més de 40 professors i alumnes d’Hongria, Itàlia, Lituània i Turquia van treballar conjuntament amb alumnes i professors catalans sobre temes mediambientals i van realitzar diverses activitats relacionades amb les tres “R” de “reciclar, reduir i reutilitzar”. Entre les activitats realitzades destaquen una visita al Parc Ambiental de Bufalvent, un taller de creació d’obres d’art amb materials reciclables i una exposició de pòsters de conscienciació sobre la necessitat de treballar per un estil de vida més sostenible.

Aquesta trobada multicultural Erasmus va acabar amb un multitudinari sopar de germanor amb la participació de les famílies catalanes que van delectar els convidats europeus amb les seves especialitats culinàries. 

Va ser una setmana molt enriquidora en què l’alumnat de Cal Gravat ha obert les portes de casa seva a altres adolescents europeus i ha pogut compartir amb ells les seves inquietuds i molts moments emotius.

 

ACTIVITATS DE COMPETÈNCIES ESPORTIVES AL CUBE

Amb els alumnes de Competències Esportives, de 4t d’ESO, estem gaudint de sessions al gimnàs Cube, on hem pogut practicar i conèixer diferents activitats per treballar la nostra condició física: fitness, boxing, ciclisme indoor i sessions amb treball intervàlic.
Està sent una experiència enriquidora per a tots i totes.

TALLER DE MÀQUINES ELÈCTRIQUES PER EL 2ON DE BATXILLERAT TECNOLÒGIC

El dimecres 4, el grup d’alumnes de 2on de Batxillerat de les matèries d’Electrotècnia i Tecnologia Industrial van assistir a un taller el sobre funcionament de les màquines elèctriques a la ESEIAAT (UPC-Terrassa). L’objectiu era veure amb equips reals els coneixements teòrics desenvolupats durant aquest trimestre. Aquest escola disposa d’uns equipaments excel·lents i hem gaudit de la realització del taller per un professor de l’escola, en Ricard Horta.

També hem aprofitat per poder conèixer els estudis que és realitzen a aquest centre, gracies a una explicació d’un dels sots directors de l’Escola.

2ON D’ESO: ESPORTS A LA CARTA

El passat 4 de març l’alumnat de 2n d’ESO vam anar al Congost amb el programa “Esports a la Carta” de l’Ajuntament de Manresa a realitzar diferents esports: entre ells rugbi🏉, gimnàstica esportiva 🤸‍♀️ i atletisme 🏃‍♀️. A part de poder gaudir-los en les seves instal·lacions ens han explicat coses noves que no sabíem. També hem fet voleibol platja🏐, bàsquet 🏀,futbol⚽️ i cal·listènia💪 durant el matí.

Ha estat una matinal ben moguda i entretinguda!

SORTIDA A BARCELONA DE 3R D’ESO

Avui, dilluns 2 de març tots els alumnes de 3r d’ESO hem anat a Barcelona a fer una visita a les instal·lacions de INEFC (Institut Nacional d’educació Física de Catalunya) a Montjuïc. Després hem entrat a visitar la increïble i fascinant exposició “Bodies”, a la sala d’exposicions del Centre Comercial de les Arenes, on cada alumne ha pogut seguir les explicacions mitjançant una àudio guia.

ALUMNAT DE QUART PARTICIPA AL JUDICI DE LA LLUM

El dimarts 18 de febrer vam participar en la 3a edició del judici de la Llum a la Sala Els Carlins de Manresa, litigi fictici creat pel Col·legi d’Advocats de Manresa on es va debatre sobre els límits de la igualtat, juntament amb tres centres més (Ave Maria i La Salle).
El grup d’alumnes de 4t ESO, fent d’advocats, van presentar els seus arguments i van interrogar els testimonis aportats per ells i per les parts contràries per intentar demostrar que, en el cas nostre, l’empresa tenia dret a buscar el perfil que considerés que li resultava més útil per al càrrec.

VISITA A LA UPC-EPSEM

El dimecres 12, el grup d’alumnes de 2on del Batxillerat Tecnològic van assistir a la Jornada de Portes Obertes de l’Escola Politècnica Superior d’Enginyeria de Manresa. Després d’una xerrada introductòria dels estudis que s’imparteixen van fer un recorregut pels espais propis de cada un dels graus que s’ofereixen. Alumnat i professorat del centre van donar unes pinzellades dels estudis corresponents i van respondre als dubtes dels visitants.

SORTIDA ANUAL: ESQUIADA, PATINATGE I BANYS TERMALS

Avui dimarts 4 de febrer hem fet la sortida de centre amb l’alumnat de l’ESO. Un grup ha anat a esquiar a l’estació de La Masella. Els altres han anat a Puigcerdà, a patinar sobre gel a la pista, a banyar-se als banys termals de Dorres (França) i a dinar i fer un tomb pel poble de Puigcerdà.
Ha estat un dia fantàstic i molt divertit.

 

 

 

JORNADA REEIXIDA A LA COPA CANGUR

Un grups d’alumnes de 2n i 3r d’Eso, van participar a les proves matemàtiques de la Copa Cangur el passat dijous 30 de gener. Les proves es van celebrar a la EUPM i es van fer dos torns, un a primera hora del matí i el segon que és el que van participar el nostres alumnes.
El nostre grup estava format per dos equips:  Eixos i Cartesians. L’equip dels Cartesians van quedar primers, per això passen a la propera fase, el 5 de març a Montmeló.
Aquí teniu l’enllaç de la competició per si en voleu conèixer més:

COPA CANGUR

SORTIDA D’ESPORTS DE FPB

El dilluns 3 de febrer vam anar a la zona esportiva del congost amb els alumnes de 1r i 2n de FPB. Vam practicar diferents esports : judo, gimnàstica esportiva i beisbol. Va ser una matinal molt activa i on vam poder gaudir d’un bon sol. S’ho van passar d’allò més bé!

FESTIVAL DE NADAL

El dimarts 17, el nostre alumnat i professorat van representar al Teatre Kursaal el nostre Festival de Nadal. Felicitats a tots per la preparació d’aquests mesos i per el resultat final que es va poder veure!!. Aquí en teniu uns tastets de l’espectacle.

SEGON TALLER D’ACOMPANYAMENT EDUCATIU PER A MARES I PARES

La Bea Fontanet, Psicopedagoga del centre, va fer la segona sessió del Taller d’acompanyament educatiu per a mares i pares. La seva intervenció, amb gran participació de les mares i pares presents,  va girar al voltant del llibre de la neurocientífica americana E. J Jensen, autora de “El cervell adolescent”. Vam poder posar sobre la taula comportaments dels fills i filles des d’aquesta perspectiva.

Us esperem al gener per la tercera sessió, que anirà a càrrec de la també Psicopedagoga del centre Virgínia Pérez, que dirigirà la sessió al voltant del llibre ‘Mares i pares influencers’, de l’Eva Bach i la Montse Jiménez. Us recordem que aquests tallers són gratuïts i també hi poden assistir mares i pares d’altres instituts.