ERASMUS+ ENS PORTA A TURQUÍA

Des del diumenge passat i fins divendres, 18 de gener, un grup de 6 alumnes del nostre institut: l’Alexia Ortega, la Berta Gras i la Laura Sánchez de 3r d’ESO i l’Omar Ghangouan, l’Elvira Basullas i la Judit Feliu de 4t d’ESO, i dues professores del Departament de Llengües Estrangeres: la Carme Ribas i la Mercè Pedrosa; estan participant en una trobada multicultural a la ciutat de Manavgat, regió d’Antalya a sud de Turquía. Aquesta interessant experiència forma part del projecte Erasmus+ “Little Actions for Active Citizenship” en què l’Institut Cal Gravat participa juntament amb instituts d’Hongria, Itàlia, Lituània i Turquia. Aquest projecte durarà 2 anys i permetrà que alguns dels nostres alumnes i professors viatgin als  països que participen al projecte, coneguin la seva cultura i facin amics d’arreu del món.

BOJOS PER LA CIÈNCIA!!

Divendres 11 de gener es va fer a Món Sant Benet, la inauguració de la setena edició del programa Bojos per la Ciència, iniciativa de la Fundació Catalunya La Pedrera, adreçada a estudiants de 1r i 2n de batxillerat, que té per objectiu fomentar les vocacions científiques.
L’alumne del nostre centre Noah Márquez Vara hi participa, concretament en el curs Noves tecnologies.
Enhorabona per accedir a aquesta formació! 

VISITEM REGIÓ 7

Avui els alumnes de 3r d’ESO D, acompanyats de tres professores han pogut gaudir de les magnifiques explicacions per part d’Enric Badia sobre el funcionament de la redacció de , així com una mica d’història dels 40 anys del diari. Tot una experiència!

 

GRUPS D’HISTÒRIA DE L’ART VISITEN CAIXAFORUM

Els alumnes d’història de l’art de 4t d’ESO i 2n de batxillerat hem anat al CaixaForum de Barcelona a veure les exposicions de “Toulouse-Lautrec i l’esperit de Montmartre” i “Velázquez i el segle d’or”.
Hem fet un viatge pel París bohemi d’entre segles i hem conegut el paper fonamental que l’esperit de Montmartre va tenir en el desenvolupament de l’art modern; després ens hem apropat al món de Velázquez a través d’obres seves i d’altres grans artistes internacionals contemporanis a ell.
Hem gaudit molt del matí a Barcelona!
sdr

FESTIVAL DE NADAL: 10 ANYS JUNTS

El dijous 20 de desembre amb motiu de la celebració del 10è aniversari de l’institut Cal Gravat, del llavors 5è institut públic de Manresa, vam poder gaudir d’un seguit d’actuacions i recordar molts dels moments emotius tot i fent menció a cadascun dels anys i cursos.

L’eix vertebrador del festival va ser un llibre on es recollia cadascun dels moments més importants viscuts amb imatges i actuacions dels alumnes molt ben preparats i elaborats, tots amb la col·laboració del professorat.

La celebració de l’acte va tenir lloc al Teatre KursaaI i es va cloure amb el ball del professorat, el lema de “caminant junts per arribar més lluny” i el logo guanyador del concurs realitzat entre l’alumnat.

Aquest és el primer dels actes previstos de celebració i se’n preveuen realitzar un parell més al llarg del curs i en moments com a la Setmana Cultural i el Festival de Primavera.

Felicitats a tots i totes per fer-ho possible!!!

CURSA PER LA VIDA DE LA MARATÓ

Diumenge passat 16 de desembre, dia de la Marató de TV3 dedicada aquest any a recaptar fons per a la investigació de la malaltia del càncer, es va fer la ja tradicional ” Cursa per la Vida de la Marató de TV3 “, aquest any pels voltants del Parc de l’ Agulla.
A la sortida de la cursa ens vam trobar amb el Yeray Martínez, alumne de 3r d’ ESO, i el Salvador, el seu pare, i dues mares dels alumnes de 1r de batxillerat : la Conchi, mare del Christian Acera, i la Rita, la mare del Manu Carmona.
Enhorabona a tots i totes per la vostra participació a la cursa i la vostra col·laboració per la causa!!!!

CAMPANYA BANC ALIMENTS 2018

Com cada any els estudiants dels estudis postobligatoris del centre col·laboraran en la Campanya del Banc dels aliments. Enguany seran els alumnes de 2n de Batxillerat els que faran la recollida d’aliments al vestíbul del centre els dies 17, 18 i 19 de desembre de 7:50 a 8:10.
Enguany ens demanen els següents aliments: Paquets de llenties, cigrons i mongetes seques, Oli d’oliva i oli de girasol, Sucre, Gel de dutxa i Sabó per a rentar la roba.
Moltes gràcies per la vostra col·laboració

BOJOS PER LA CIÈNCIA

L’alumne de 1r Batxillerat Noah Marquez Vara ha estat seleccionat per participar al curs Bojos per la ciència: Noves tecnologies dins de la 7a edició del programa Bojos per la ciència de la Fundació Catalunya La Pedrera. Després de realitzar una entrevista i ser un alumne destacat pel seu currículum acadèmic. Serà becat per seguir una formació especifica a Barcelona tot l’any 2019.Estem molt contents que per 2a vegada poguem participar i aportar joves amb talent. Així com felicitar-lo i que realment pugui ser-li de profit per la seva formació.

LA MARATÓ DE TV3 A L’INSTITUT

Divendres 23 de novembre es va fer una xerrada divulgativa sobre el càncer als grups de 1r de batxillerat.  Aquest acte està englobat a la Marató de TV3.

Les dues classes han elaborat un cartell sobre aquesta malaltia que serà exposat a la web de l’organització de la Marató.

TROBADA DE DELEGATS

El dijous 22, els nostres delegats d’ESO van assistir a Sant Joan de Vilatorrada a la 33a Trobada de delegats i delegades, que enguany ha tractat sobre la hipersexualització i l’exposició de la pròpia imatge a les xarxes socials.

Durant la Trobada s’han organitzat diverses dinàmiques de sensibilització als i les joves delegats.

A la jornada hi van participar unes 300 persones entre alumnes i professorat de 24 centres de secundària. És una iniciativa del Consell Comarcal del Bages.

MATINAL ESPORTIVA AL CONGOST

El passat dimarts 20 de novembre vam anar tots els alumnes de primer de batxillerat a fer la matinal esportiva a les instal.lacions del Congost.

Al llarg del matí ens vam dividir en grups i vam practicar judo, gimnàstica esportiva i beisbol amb monitors especialitzats de cada activitat.
Ha estat genial poder tornar a gaudir d’aquesta matinal esportiva i gratuïta, ja que és l’ últim any que podem disfrutar-ho, ja que el curs vinent ja no farem la matèria d’educació física.

ITINERARI GEOLÒGIC

Un grup de 20 alumnes que cursem la modalitat de Ciències de la Terra i Medi Ambient (CTMA) de 1r de BAT vam fer un itinerari geològic per Manresa, concretament per una zona coneguda com el Malbalç.
Abans d’iniciar el recorregut ens van fer una presentació de la història geològica de la zona, i al llarg del recorregut vam poder veure tres moments importants: els sediments fins, l‘escull coral·lí i la sedimentació de sorra.

“STAT WARS: EL DESPERTAR DE LES DADES”

El dimecres 14 els alumnes de 4rt de matemàtiques flex E, hem gaudit d’aquesta bona experiència relacionada amb l’estadística al Teatre Conservatori.

Es tracta d’un espectacle interactiu que afavoreix la participació dels estudiants, la diversió i la consciència crítica amb les dades. La idea és portar l’estadística fora de l’aula, amb la finalitat d’aconseguir que els estudiants siguin conscients que vivim en un món ple de dades i l’estadística permet extreure’n coneixement. L’activitat fa una sèrie de propostes de caràcter lúdic i participatiu, però alhora rigorosa, combinades amb xerrades i una entrevista a una estadística.