ESTADES D’IMMERSIÓ LINGÜÍSTICA EN ANGLÈS

Del 14 al 16 de juny una part de l’alumnat de 3r ESO ha pogut gaudir de les estades d’immersió lingüística en anglès a Cabrera de Mar.
L’alumnat ha gaudit de les diferents activitats en un ambient de natura i en un lloc excepcional on han après jugant i passant-ho d’allò més bé en llengua anglesa.
Han arribat ben cansats però plens d’experiències!

#ESTFSE21

GRADUACIÓ 4t ESO PROMOCIÓ 2018-21

Avui dimarts 15 de juny, de bon matí, s’ha realitzat l’acte de graduació de l’alumnat que finalitza els estudis de l’ESO preparat i coordinat per tot l’equip docent de 4t ESO. On hi ha hagut de tot, des dels parlaments, premis, orles, records,.. plors i rialles. A continuació han assistit al cinema i han pogut gaudir d’un petit muntatge del seu pas per l’institut, realitzat per Ramon Barlam. Segur que el camí que us espera serà molt fructífer.

GRADUACIÓ 2n BATX PROMOCIÓ 2019-21

El divendres 11 de juny, un cop acabades les proves PAU, varem realitzar l’acte de graduació i comiat a la promoció de l’alumnat que finalitza estudis de Batxillerat. Va ser un acte força emotiu i alegre, on se’ls va entregar un record i l’orla de grup per part dels tutors i un petit refrigeri a la zona de picnic del pati adequada per l’ocasió. Aprofitem per desitjar-los de nou molta sort en la nova etapa que molt aviat iniciaran!

AJUTS MATERIAL ESCOLAR 2021-22

En quan als Ajuts de material escolar de l’Ajuntament de Manresa pel proper curs escolar 2021-22.

  • Del 14 al 18 de juny: poden demanar els ajuts les famílies de 1r. ESO juntament amb la matricula i enviar-la a oficines@icalgravat.cat. Sol·licitud ajut material escolar
  • Del 21 de juny al 15 de juliol: sol·licitud online per la resta de famílies dels altres cursos: a través d’idcat o sense certificat. PRIORITARIAMENT. Trobaran l’enllaç a partir del dia 21 de juny a  www.manresa.cat/ajutsescolars
  • De l’1 al 15 de juliol: amb cita prèvia, famílies que no tinguin mitjans tècnics per a realitzar la sol·licitud online. S’obrirà el calendari de cites prèvies a partir del dia 28 de juny. Al telèfon 93 8752485, o al mail ensenyament@ajmanresa.cat

ACTE DE FINAL DE CURS DEL PROJECTE LABORALIA

El dia 1 de juny, l’alumnat de 4t ESO del Projecte Laboralia acompanyats de la seva tutora Virginia Pérez ha assistit a l’acte de cloenda del curs a l’Ajuntament de Manresa.

Han estat rebuts per l’Alcalde Excm. Sr. Marc Aloy i pel regidor d’Ensenyament i Universitats Sr Josep Gili. Els alumnes han rebut el seu diploma com a reconeixement i superació de la realització dels “tastets d’oficis” i li han entregat una carta d’agraïment.

 

SOL·LICITUD DE TRANSPORT ESCOLAR

S’ha obert el termini per fer la sol·licitud de Transport Escolar del Consell Comarcal del Bages per al proper curs 2021-2022.

El termini de presentació d’aquestes sol·licituds finalitza el 4 de juny per a l’alumnat que ja està a l’institut i el 18 de juny per a l’alumnat que vindrà nou al centre.

https://www.ccbages.cat/educacioicultura/educacio/transport/

La presentació de la sol·licitud del transport és de forma telemàtica i per qualsevol dubte us heu d’adreçar:

EXPOSICIÓ ART AL CLAUSTRE

L’alumnat de 4tB coordinats pels professors Ovidi Cobacho i Sònia Fernández, dins de la matèria d’història de l’art, han engegat un projecte que va més enllà de l’aula, es tracta d’una exposició ART AL CLAUSTRE, que hi han treballat al llarg d’aquest darrer trimestre. La mostra comprèn una quarantena de pintures d’artistes catalans i comarcals que seran exposades al claustre de les Caputxines de Manresa.

La inauguració tindrà lloc el proper divendres, dia 28 de maig, a les 18h, la qual cosa ens agradaria poder comptar amb la vostra presència i poder compartir aquest moment amb nosaltres.

Vídeo de presentació

Vídeo de la notícia a Canal Taronja

ESPORTS A LA CARTA PER 3R D’ESO

Els divendres 7 i 14 de maig l’alumnat de 3r d’ESO, hem fet la sortida d’Esports a la carta a la zona esportiva del Congost.
Hem realitzat tres modalitats esportives: l’atletisme, el rugbi i el judo.
En l’atletisme hem treballat elements dels llançaments, les curses i els salts.
En el rugbi hem après a fer la passada, com s’ataca i es defensa, i per últim hem acabat amb un partit.
Per últim en el judo hem treballat caigudes, una tècnica bàsica per fer caure al company, tècnica per realitzar una immobilització i fomes jugades.
Ha estat una jornada esportiva on hem pogut gaudir dels diferents esports i on hem suat de valent!

TALLER DE CIRC

Aquesta setmana els diferents grups de 4rt d’ESO han realitzat un taller de circ en el que han pogut tastar diferents aspectes d’aquesta disciplina artística. La jornada ha finalitzat amb una exhibició conjunta de l’alumnat.

CELEBREM SANT JORDI!!

La diada de Sant Jordi hem celebrat els setens Jocs Florals de Cal Gravat. La situació sanitària ha estimulat la creativitat de la organització i s’ha organitzar una cerimònia en mode presencial per l’alumnat premiat i en mode streaming per a la resta de l’alumnat.

La participació ha estat molt alta en la quantitat,qualitat i varietat de les obres presentades. Aquí teniu l’enllaç per poder visualitzar la cerimònia.

Felicitats a tots els organitzadors i participants per una feina excel·lent.

Vídeo Sant Jordi 2021

DIA MUNDIAL DE L’EDUCACIÓ FÍSICA AL CARRER

El nostre centre es suma al programa DEFC (Dia Mundial de l’Educació Física al Carrer) una de les iniciatives del COPLEFC (Collegi de Professionals de l’Activitat Física i de l’Esport a Catalunya per promocionar l’educació física per a tots i totes i per sempre. Aquest programa vol promoure hàbits saludables i un estil de vida actiu.

 

Manifest DEFC-2021

 

Vídeo activitats 1

Vídeo activitats 2

ESPORTS A LA CARTA A 4RT D’ESO (II)

El dilluns 26, la resta de grups de 4rt d’ESO hem fet la sortida d’esports a la carta a la Zona esportiva del Congost.
Hem realitzat tres modalitats esportives: el beisbol, la gimnàstica artística i el judo.
En el beisbol hem treballat elements bàsics com la passada, la recepció i per últim hem treballat com batre la pilota. i per acabar s’han realitzat partits.
En la gimnàstica artística, hem treballat tombarelles cap endavant i cap endarrere i després s’ha fet un treball d’anelles i de salts al llit elàstic.
Per últim en el judo hem treballat caigudes, una tècnica bàsica per fer caure al company i una tècnica per realitzar una immobilització.

Salt de gimnàstica

Salutació de judo