PREINSCRIPCIONS ESO CURS 2021-22

La sol·licitud es pot fer del 17 al 24 de març. Accés a la sol·licitud.

CONSULTES I TUTORIALS

Podeu enviar un correu electrònic a l’email: oficines@icalgravat.net

Podeu trucar al telèfon 938742368

Per a més informació consulteu la web de preinscripció clicant el següent enllaç: https://preinscripcio.gencat.cat/ca/estudis/eso/inici/

CENTRES ADSCRITS A CAL GRAVAT:
 • 08017992 Escola Montserrat (Sant Salvador de Guardiola)
 • 08038181 Escola Serra i Húnter (Manresa)
 • 08043759 L’Espill (Manresa)
 • 08044016 Escola Flama (Sant Fruitós de Bages)
 • 08059755 Escola La Font (Manresa)
 • 08064741 Escola Ítaca (Manresa)
 • 08067600 Escola Valldaura (Manresa)
 • 08020012 Escola Muntanya del Drac (Manresa)
CALENDARI
 • Publicació de l’oferta inicial de places.
 • Llistes amb la puntuació provisional: disponible a partir del 19 d’abril.
 • Reclamacions de la puntuació provisional del 20 al 26 d’abril.
  (utilitzant l’eina electrònica per adjuntar les reclamacions. Disponible a partir del dia 20 d’abril).
 • Llistes amb la puntuació: disponible a partir del 30 d’abril.
 • Publicació de la llista ordenada: disponible a partir del 7 de maig.
 • Ampliació de peticions per a les sol·licituds de preinscripció sense assignació: a partir del 26 al 28 de maig (utilitzant la pàgina web).
 • Publicació de l’oferta definitiva de places: disponible a partir del final 4 de juny.
 • Publicació de les llistes d’alumnat admès i, si escau, de la llista d’espera: disponible a partir del 7 de juny.
 • Període de MATRÍCULA del 14 al 18 de juny. Un cop es publiqui la llista d’alumnat admès, us enviarem des de l’adreça oficines@icalgravat.net, tota la informació de com formalitzar la matrícula en el correu electrònic que vau informar a la preinscripció

TALLER D’ORIENTACIÓ DE 1R D’ESO

Amb motiu del Dia Mundial de l’Activitat Física, Dinàmic Guies ens ha organitzat una cursa d’orientació per a tot l’alumnat de 1r d’ESO.

Han pogut aprendre els conceptes bàsics de l’esport de l’orientació i posar-ho en pràctica amb una cursa urbana per el barri de Cal Gravat.

La proposta ha estat molt engrescadora i motivant.

ESPORTS A LA CARTA PER A 1R D’ESO

Tot l’alumnat de 1r d’ESO ha pogut gaudir d’una jornada esportiva a la zona del Congost, gràcies al programa de l’Ajuntament de Manresa, anomenat Esports a la Carta.

Hem pogut conèixer i practicar el rugbi, l’atletisme i la gimnàstica esportiva.

Tots els alumnes han gaudit de les activitats amb altes dosis de companyerisme i bon humor en un entorn diferent al de l’Institut.

TALLER DE MASSATGE DE SO PER A 2N D’ES0

Aquesta setmana els grups de 2n d’ESO han viscut una experiència diferent. Tots l’alumnat ha pogut escoltar no només a través del sistema auditiu, sinó també a través del cos. L’alumnat estava estirat a les seves estoretes amb els ulls tancats, en silenci i escoltant la vibració dels instruments que permet que puguin sentir els efectes no només des de l’oïda sinó de les sensacions corporals que provoca.

 

 

ELS DE 1R D’ESO PARTICIPEN A LA MANRESADA 2021

Avui participem en una nova edició de la Manresada. Am motiu de la situació sanitària, enguany la realitzarem en mode virtual . Per tal que entengueu el projecte us deixem el vídeo de la nostra participació en l’edició 2020, gentilesa de Josi Sierra, tècnic d’Educació del Departament d’Educació del País Basc que l’any passat va venir a viure-la amb nosaltres.

Vídeo Manresada 2020

BARCELONADA 2021

Un any més, tot i amb la situació de Pandèmia, s’organitza la #BCNada21. I per 9a vegada consecutiva el centre hi participa amb tot l’alumnat i professorat de 4t d’ESO.

A tall de resum, la Barcelonada és una activitat adreçada als nostres joves que els ha de permetre saber localitzar qualsevol punt de la ciutat tot combinant els mitjans clàssics amb l’ús de les darreres tecnologies (internet mobile, geolocalització, xarxes socials, codis QR, realitat augmentada,..)
Ara mateix ja s’ha fet una bona part de la tasca, fins i tot el simulacre per provar cadascuna de les eines que s’utilitzaran, però el dia més significatiu és el proper dimecres 24 de febrer.
Podeu seguir la informació a http://www.wmcproject.org/barcelona/

TALLER PER 4RT D’ESO SOBRE LA NO VIOLÈNCIA I LA PAU

Amb motiu del Dia Escolar de la No violència i la Pau i el Dia Internacional de les Víctimes de l’Holocaust, que es celebren el 30 i 27 de gener de 2021 respectivament, el passat 12 i 15 de gener, els alumnes de 4t d’ESO de l’Institut Cal Gravat van rebre la visita de dos representants de la Casa per la Solidaritat i la Pau Flors Sirera el quals els van fer un taller reflexiu a l’aula (DENIP 2021) entorn a dues paraules: PAU i VIOLÈNCIA.

Els alumnes van haver de plantejar-se si “No hi ha guerra, ja tenim pau?” (títol del taller) per tal de trobar la manera de contribuir a la Pau.

D’aquí van sortir cinc lletres i cinc lemes inspirats en les paraules que van ploure aquell dia a l’aula en relació a la pau i la violència. Lletres i lemes formaran part de l’Abecedari de la Pau que la Casa Flors Sirera, amb la col·laboració de Manresa-Mauthausen, vol exposar a un itinerari visual que instal·larà al centre de la ciutat.

Les lletres dels nostres alumnes de 4t d’ESO, juntament amb les que han creat els alumnes dels altres instituts participants, convidaran a crear “una ciutat compromesa amb el bon tracte i la pau”.

ACTIVITATS DEL PLA CATALÀ D’ESPORT A L’ESCOLA

Hem començat l’any amb els nous dinamitzadors: Martí Miralda, Maria Guerrero, Oriol Dorado, Gerard Mestre, Ingrid Belart i Cristina Cirera. Tots ells van fer el Curs CIATE de Dinamització d’Esport a l’Escola Tarragona 2020.

Iniciem un any que per les circumstàncies a nivell sanitari, ens ha obligat a reinventar-nos però que a la vegada se’ns presenta com  un gran repte. L’equip de dinamitzadors ha treballat per presentar una proposta d’activitats per a tots el gustos. Com per exemple, hip-hop, futbol sala o bàdminton.

Esperem que tingui el mateix èxit que en les edicions anteriors.

 

TALLER DE RISOTERAPIA A 2n D’ESO

Divendres 11 de desembre els grups de 2on d’ESO van realitzar un taller de Risoterapia amb el Toni Fontcuberta, terapeuta conegut com Risofonku. Van treballar dinàmiques del riure per millorar els estats d’ànim en aquests temps complicats que estem vivint.

 

VIDEO

PLA D’EDUCACIÓ DIGITAL

Amb l’objectiu de contribuir al desenvolupament de les competències digitals, aquest divendres es continua al nostre centre el projecte d’acceleració de la transformació digital que ha engegat el Departament d’Educació i es va iniciar fa uns 15 dies amb l’entrega d’ordinadors al professorat.
Un equip… Llegeix més»

MODIFICACIÓ HORÀRIA PELS ESTUDIS POSTOBLIGATORIS

A partir del proper dilluns 9 de novembre i fins al final del trimestre, tot l’alumnat de batxillerat disminuirà la presencialitat al centre: un dia vindrà l’alumnat de 1r de batxillerat i un altre dia el de 2n de batxillerat.

El model garanteix el 100% de classes i també la presència setmanal de l’alumnat al centre per seguir millor les activitats lectives i poder dur a terme les proves i activitats d’avaluació.

L’alumnat que li toqui estar a casa seguirà totes les classes a partir de videoconferències i el professorat en farà el seguiment d’assistència com és habitual. Es vetllarà per tal que tot l’alumnat disposi de dispositius electrònics.

PODEU CONSULTAR HORARIS DETALLATS A:

https://sites.google.com/xtec.cat/famlies-ins-cal-gravat/p%C3%A0gina-principal